Ініціатори перегляду закону про мову хочуть російського реваншу в Україні, – Княжицький

Новини 16 Червня, 2020 280

Микола Княжицький. Фото 4studio

З ініціативою переглянути норми закону про мову виступають ті, хто хоче російського реваншу в Україні. Про це сказав народний депутата фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький в інтерв’ю журналістам, пише Четверта студія.

«Мовну ситуацію роздмухують тому, що мова є частиною захисту України у гібридній війні. Очевидно, що роздмухують її ті, хто хоче російського реваншу чи реваншу агресора на нашій території», – заявив депутат.

Він повідомив, що на розгляд комітету з гуманітарної політики буде винесено законопроект депутата з фракції «Слуга народу» Максима Бужанського, який пропонує внести певні зміни до закону про мову.

«Ми категорично проти того, щоб цей законопроект виносили в зал. Наскільки мені відомо завтра в день засідання комітету буде велика акція біля комітету на підтримку закону про мову», – зазначив Микола Княжицький.

«Я принагідно хочу подякувати всім, хто підтримує українську мову у такій складній ситуації. Тому що мова – це наш прапор, наш захист і наше майбутнє. Так само як наша українська культура. Це те, що визначає нашу самоідентифікацію. Це те, що найбільше хоче зруйнувати агресор. Але ми не дозволимо цього зробити», – наголосив представник «Європейської Солідарності».

Коментарі

Позначки: ,