Ілона Маска хочуть запросити очолити економічний форум на Львівщині

Новини 12 Квітня, 2022 360

Львівщина повинна взяти на себе відповідальність за розвиток економіки України, – Володимир Квурт

Сьогодні на часі перегляд Стратегія розвитку Львівської області, адже ми повинні враховувати стан війни у нашій державі і ті завдання, які постануть перед нами після війни. Очевидно, що Україні необхідна буде нова економічна політика та інші підходи, щоб швидко нарощувати економічну міць, відновлювати втрачене і стати повноцінною країною Європейського Союзу.

На цьому наголосив голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради Володимир Квурт, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради.

«Учора відбулися перші слухання у депутатських групах облради бачення Стратегії розвитку Львівщини, яка має врахувати нові можливості нашої області. Переконаний, Львівщина повинна взяти на себе відповідальність за розвиток економіки України в цілому.

Першочергово для цього ми повинні будемо завершити реформи, які розпочинали раніше, і провести модернізацію нашої економіки.

Нам потрібно буде вирішувати соціальні, освітні, економічні питання тимчасово переміщених осіб, які прибули на Львівщину, адже це українці такі самі, як і ми. І тут важливо, що ми всі разом маємо долучатися до розбудови України.

Але пріоритетність у розбудові держави повинна залишатися на воєнному забезпеченні», – зауважив Володимир Квурт.

Голова бюджетної комісії висловив сподівання, що Львівська ОВА при напрацюванні змін до обласних програм, буде ближче комунікувати з обласною радою і з депутатськими комісіями, щоб ці зміни були якісними.

«Депутати облради вже працюють над стратегічними системними рішеннями для розвитку Львівщини на перспективу 2-3 роки.

Маємо зосередитися, зокрема на реалізації програми Європейської колії до Львова і Балтійсько-Чорноморського транспортного коридору. Ми усвідомлюємо, що Україна стає частиною ЄС, тому вся наша інфраструктура має відповідати стандартам ЄС», – підкреслив Володимир Квурт.

Крім того, він переконаний, що на загальнодержавному рівні повинен з’явитися план індустріалізації західної України.

«Враховуючи те, що на сході ворог, будувати стратегічні підприємства під російським кордоном принаймні нерозумно, перед нами повинен постати план індустріалізації західної України, який буде забезпечувати динаміку розвитку держави.

До речі, є ідея запросити Ілона Маска очолити економічний форум на Львівщині. Це був би гарний економічний сигнал для багатьох бізнесменів і орієнтиром, що в України гарне майбутнє.

Загалом – головний акцент Львівщини і її громад має бути на індустріалізації, індустріалізації і ще раз на індустріалізації», – підсумував Володимир Квурт.

Коментарі

Позначки: