ICOOLA Бізнес-ліга: змагання офіційно розпочато

Новини 05 Червня, 2023 29

ICOOLA Бізнес-ліга: змагання офіційно розпочато

У четвер, 1 червня, разом із першим днем літа відбувся перший ігровий день у новому літньому сезоні Бізнес-ліги. Змагання відбуватимуться на штучних полях спорткомплексу імені Івана Франка. Який формат нового чемпіонату, хто серед учасників, кому судилося дебютувати та перші підсумки протистоянь – у матеріалі Інформаційної служби АФЛ, пише Четверта студія.

Окрім нового титульного партнера ICOOLA, у чемпіонаті бізнес-ліги стало більше нових колективів та відповідно до цього було змінено формат турніру.

Склад учасників виглядає таким чином: GTL, НАСВ “Штурм”, ФК “Тузяки”, ICOOLA, “УФАМ”, “Копа”, “Патруль”, “СВ Львів Lemberg Auto”, “Подорожник”, “Галицька здоба-2”, “КІВС in.IT-2”, “Географ-ЛНУ”, “Електроконик”.

Тринадцятеро колективів зіграють між собою в одне коло. Далі буде поділ на дві ліги. Перші шестеро команд потраплять до групи “А” та позмагаються за головні нагороди турніру. Інші семеро колективів потраплять до групи “Б” та боротимуться за престиж.

ФК “Тузяки” – ICOOLA (0:9)

Першими у бій вступили абсолютні дебютанти змагань. Ані “Тузяки”, ані ICOOLA до звітного моменту на футзальній мапі Львівщини помітні не були. Втім, все колись буває вперше, тому трепетний момент очікування стартового свистка переповнював усіх.

Зі стартових миттєвостей, тим не менш, саме номінальні гості заволоділи ініціативою. ICOOLA перед стартом сезону поповнила свій склад десантом досвідчених гравців. Серед них і Володимир Когут, який відкрив рахунок у зустрічі та забив перший гол нового чемпіонату. До завершення тайму у ворота ФК “Тузяки” залетіло ще чотири м’ячі.

У другій частині дуелі фактичні господарі поля (*більшість гравців ФК “Тузяки” представляють студентський уряд та випускники ЛНУ ім. Франка) особливим чином на перебіг протистояння не повпливали. ICOOLA відправила до сітки воріт суперника ще чотири сфери, тому фінальний рахунок підсумував розгром.

“УФАМ” – “Копа” (1:7)

“Медики” повертаються до турнірів під егідою АФЛ. Раніше колектив запам’ятався своїм непоступливим характером та злагодженою грою. Крайній ігровий досвід у змаганнях Асоціації футзалу Львівщини команда здобувала ще минулого літа у благодійному турнірі “Працюємо на Перемогу”. Зараз – старт офіційного розіграшу і одразу сильний опонент. “Копа” – учасник минулої Молодіжної Екстра-ліги U-20, тому цей горішок точно буде міцним.

Як показала ігрова дистанція очного протистояння, “УФАМу” цей фрукт виявився не по зубах. Яскрава конкуренція була помітна лише у першому таймі. Він завершився з мінімальною перевагою “Копи” – 2:1.

У другій частині зустрічі майстерність номінальних гостей таки далася взнаки. Ще п’ять м’ячів від “Копи” остаточно вирішили стан справ.

“Патруль” – “СВ Львів Lemberg Auto” (4:4)

Однозначно найбільш топове протистояння першого ігрового дня. Завжди потужні “поліцейські” зійшлися у герці із “автомобілістами”, які у минулому зимовому сезоні стали “срібними”.

Із перших хвилин двобою стало зрозуміло, що опоненти приблизно рівні за класом. Перший тайм завершився перемогою “Патруля” – 2:1. У другій половині матчу сильнішими з ідентичним рахунком були представники “СВ Львів Lemberg Auto”. Сумарно – 4:4. Якщо говорити про вайб поєдинку, то він був насправді захопливим. Ініціатива постійно змінювала свого господаря, тому і моментів насправді не бракувало.

Змістовна гра від обох колективів, які однозначно будуть претендувати на найвищі сходинки п’єдесталу.

Решту матчів першого туру відбудуться у резервний день. Наразі ж заряджаємося хорошими очікуваннями та з нетерпінням чекаємо наступних зустрічей. Цей чемпіонат однозначно буде вогненним та непередбачуваним.

Коментарі

Позначки: