Хворий на COVID-19 юнак з Кам’янка-Бузького району, лікувався у центрі святої Параскеви у Львові, – РДА

Новини 10 Квітня, 2020 3 433

Фото ілюстративне. Джерело: ФБ/Ігор Берник

Стали відомі подробиці щодо хворого на коронавірус хлопця 1998 року народження, мешканця села Великосілки Кам’янка-Бузького району, який проходив медичний огляд у Буській центральній районній лікарні. 

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Буський медіа портал», про це 9 квітня у розмові з журналістами видання розповів керівник робіт з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру на території Буського району, перший заступник голови Буської РДА Богдан Гринишин.

– Коли стало відомо про потенційну загрозу у Буську?

– До мене зателефонували зі Львова і повідомили, що на території Буського району є контактні особи, які мали контакт із хворим на коронавірусом хлопцем із сусіднього району. Відразу оперативно всі служби розпочали роботу. Відомо, що хлопець проходив лікування у медичному центрі святої Параскеви у місті Львові. Після цього повернувся додому. Через два дня стан здоров’я хлопця погіршився, тому його батько завіз до Буської районної лікарні на огляд, де той у понеділок, 6 квітня, пройшов УЗД, побував у ренген-кабінеті та здав аналізи у діагностичному центрі, що поблизу районної лікарні. Згодом із Львівського медичного центру йому перетелефонували і повідомили про лабораторно підтверджений коронавірус.

– Де зараз перебуває хлопець?

– Його забрали у Львівську обласну інфекційну лікарню.

– Чи встановлені всі особи у Буську, з якими хлопець контактував?

– Так, ми оперативно цим зайнялись. Наразі лікарі, медсестри лікарні та лабораторії, з якими хлопець контактував пішли на самоізоляцію, через 2-3 дня зробимо їм експрес-тести. Роботу діагностичного центру у Буську було призупинено, всюди було проведено дезінфекцію приміщень.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,