Християни відзначають Собор Пресвятої Богородиці

Культура 08 Січня, 2022 391
Християни відзначають Собор Пресвятої Богородиці

Християни відзначають Собор Пресвятої Богородиці

Православні християни 8 січня відзначають Собор Пресвятої Богородиці. Цього дня Церква прославляє Богоматір, яка народила Ісуса Христа.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє “Еспресо.Захід”.

Свято присвячене Богоматері, через яку Син Божий прийшов у світ. Цей день названий Собором тому, що звершується спільне (соборне) вшанування й інших людей, близьких Діві Марії та Ісусу Христу: святого Йосипа Обручника, царя Давида (предка за тілом Господа Ісуса Христа) та святого Якова (брата Господнього, сина від першого шлюбу святого) Йосипа Обручника), який супроводжував разом з отцем Матір Божу та немовляти Ісуса при втечі до Єгипту.

У це свято прийнято було грати на музичних інструментах, розважатися і веселитися. Наші предки називали цю дату Бабині каші. У цей день шанували працю повитух і породіль. Цього дня жінки варили кашу і пригощали гостей. Повитухам приносили гостинці і показували їм дитину. Жінкам, які нещодавно народили, приносили пироги.

Сьогодні православна Церква звертається до Пресвятої Богородиці Діві Марії з хвалебними і подячними піснями. Віруючі також моляться Святому пророку Давиду, який вважається покровителем музикантів. Він також допомагає впоратися із гнівом і викорінити в собі злість. З давніх-давен на Русі вірили, що Давид, граючи на гуслях, своїм співом оберігає людину від диких звірів і розбійників, які можуть зустрітися йому на шляху.

Коментарі

Позначки: