Хроніка COVID-19 на 25 квітня: спалахи заражень у приватних клініках та будинках для літніх людей

Новини 25 Квітня, 2020 3 440

Львівська обласна інфекційна лікарня Фото: ФБ/Roman Baluk

В Україні захворіли на коронавірус за добу 477 осіб. На даний момент МОЗ називає ситуацію контрольованою. За весь час пандемії в країні зафіксовано 7647 заражених, одужав 601 хворий, померли від ускладнень інфекції 193 українця. Кількість інфікованих в Чернівецькій області та Києві у рази перевищує показники захворюваності в інших регіонах країни.

Як пише “Четверта студія”, детальніше про географію поширення коронавірусу, а також статистика МОЗ – в матеріалі РБК-Україна.

Статистика по областям на 25 квітня

Чернівецька область – 1199 інфікованих. За добу захворіло на коронавірус 59 мешканців регіону. МОЗ вважає, що зростання кількості інфікованих пояснюється масовим відвідуванням храмів. Вперше в Україні зараження COVID-19 зафіксовано в області 3 березня.

Київ – 1122 інфікованих. Мер Києва Віталій Кличко поінформував про 63 заражених за останні 24 години. Серед нових інфікованих 9 священнослужителів: 5 випадків захворювання виявлено у Києво-Печерській Лаврі, три у Покровському Голосіївському монастирі і ще один у жіночому монастирі Святого Пантелеймона. “Майже 10% з тих, хто захворів коронавірусом в Києві, це медики: лікарі, медсестри, молодший медичний персонал. 111 медиків заразилися коронавірусом, 16 з них лікуються в стаціонарах“, – уточнює Кличко. Вперше випадки інфікування COVID-19 підтверджено у Києві 16 березня.

Івано-Франківська область – 684 інфікованих. За інформацією МОЗ, за добу заразилися 40 мешканців регіону. Перші випадки хвороби виявлено в області 19 березня.

Тернопільська область – 532 інфікованих. За останні 24 години кількість інфікованих в області зросла на 33 пацієнтів. Перші випадки зараження на Тернопільщині зареєстровано 19 березня.

Київська область – 505 інфікованих. За даними Міністерства охорони здоров’я, 54 випадки зараження підтвердилися в області за добу. У двох гуртожитках під Києвом проходить дезінфекція. У селі Петропавлівське Бориспільського району в гуртожитку жила інфікована медпрацівниця, а в Гостомелі хворий військовослужбовець Нацгвардії. Перші інфіковані в області зафіксовано 17 березня.

Рівненська область – 437 інфікованих. У Рівному помер 68-річний заражений на коронавірус чоловік. Хворий мав важку супутню патологію. За словами лікаря, пацієнта привезли після операції у важкому стані. Медики добу боролися за його життя. За даними Міністерства охорони здоров’я, кількість нових інфікованих за добу в регіоні зросла на 41 особу. Перший заражений COVID-19 виявлено в Сарненської районної лікарні 27 березня.

Вінницька область – 370 інфікованих. За добу в області заразилися 17 мешканців регіону. Щодо 4 хворих працівників повідомило підприємство “Укроборонпрому”. Перші інфіковані у регіоні зареєстровано 25 березня.

Як повідомляє  Укроборонпром, “за останній тиждень серед працівників одного з підприємств Укроборонпрому у Вінницькій області підтвердили 4 нових випадки захворювання на коронавірус. Після консультацій із лікарями хворі проходять лікування на самоізоляції вдома.   Вірус було виявлено у працівників одного з підприємств Концерну під час їх перебування на самоізоляції. У трьох з чотирьох захворювання перебігає майже безсимптомно”.

Житомирська область – 309 інфікованих. У Бердичеві з’ясували причини спалаху захворювання серед медичних працівників. “Причиною інфікування стала безпечність, тому що практично інфікування відбулося у медичного працівника, яка контактувала із приїжджим з-за кордону. Потім, працюючи разом зі своїми колегами, на жаль, не знала, що вона є хворою і зрозуміло, що інфікування відбулося не тільки пацієнтів, але й медичних працівників”, – поінформував голова облдержадміністрації Микола Суслик. За добу в регіоні виявлено 5 нових заражених. Перші хворі COVID-19 зафіксовано в області 12 березня.

Львівська область – 298 інфікованих. 16 жителів регіону захворіли коронавірусом за добу. На даний момент у лікарнях області знаходяться 105 заражених, 5 з них у реанімації. Перший випадок інфікування виявлено у Львові 20 березня.

Як повідомив заступник директора з  медичної  частини львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Берник, в лікарні 105 хв., з них – 79 з підтвердженим діагнозом Covid-19, серед яких – 10 – медпрацівники різних закладів охорони здоров’я.

Кіровоградська область – 283 інфікованих. За добу в регіоні виявлено 25 нових заражених, 19 – у Кропивницькому. “Серед 25 нових інфікованих на коронавірус – 12 медпрацівників: 7 медпрацівників приватної клініки, 1 медпрацівник дитячої обласної лікарні, 1 медпрацівник обласного тубдиспансеру, 1 медпрацівник станції переливання крові, 2 медпрацівника Центру екстреної швидкої допомоги”, – поінформував голова ОДА Андрій Балонь. За весь час пандемії у регіоні померли від інфекції 24 мешканця. Перші заражені коронавірусом зареєстровано в регіоні 29 березня.

Як пише “Весь Кіровоград”, найбільше хворих медпрацівників у Кропивницькому – в приватних лікарнях. 30 із 108 захворілих на COVID-19 медиків області працюють у приватній лікарні Святого Луки та «Ацинусі». Про це повідомила начальниця управління охорони здоров’я міської ради Кропивницького Оксана Макарук під час засідання позачергової сесії органу.

Закарпатська область – 260 інфікованих. 30 мешканців області захворіли за добу. Перший випадок інфекції виявлено у регіоні 26 березня.

Черкаська область – 234 інфікованих. За добу заразилися 14 мешканців регіону. Вперше інфіковані з’явилися на Черкащині 22 березня.

Дніпропетровська область – 224 інфікованих. За даними облради, у регіоні заразилися за добу 29 осіб: у Дніпрі – 12, Кривому Розі – 10, Дніпровському районі – 3, Першотравенську – 3, і Петриківському районі – 1. Прокуратура області порушила кримінальну справу за фактом спалаху захворювання в трьох реабілітаційних центрах Дніпра. Перші випадки хвороби виявлено у регіоні 19 березня.

Волинська область – 203 інфікованих. За даними Міністерства охорони здоров’я, заразилися в регіоні за добу 15 осіб. Перші хворі на коронавірус на Волині з’явилися 25 березня.

Одеська область – 169 інфікованих. В Одесі у приватному будинку для літніх людей зафіксовано спалах коронавірусу. Заразилися відразу 5 осіб. За даними ЗМІ, серед інфікованих 3 медичних працівники. За добу МОЗ зафіксував 8 нових хворих коронавірусом в області. Вперше в області COVID-19 виявлено 24 березня.

Як повідомляє “Думська”, в Одесі у приватному будинку для літніх людей зафіксовано спалах коронавірусу. Наразі у пансіонаті підтверджено вже п’ять випадків Covid-19, перший з яких було зафіксовано 17 квітня.

Запорізька область – 163 інфікованих. За інформацією МОЗ, 17 жителів регіону захворіли на коронавірус за останні 24 години. Вперше інфіковані у Запоріжжі зафіксовано 25 березня.

Полтавська область – 161 інфікований. Ситуація із захворюваністю на коронавірус за добу не змінилася. Перші заражені у Полтаві зареєстровано 27 березня.

Харківська область – 118 інфікованих. За добу заразилися 17 жителів регіону. Перші дані про інфікованих зафіксовано в області 28 березня.

Миколаївська область – 104 інфікованих. Кількість заражених в регіоні зросла на 5 осіб за останню добу. Перші дві інфіковані жінки похилого віку виявлено у селі Воронівка Вознесенського району 11 квітня.

Сумська область – 90 інфікованих. За інформацією МОЗ, кількість заражених в області за добу збільшилася на одну особу. Перші інфіковані у Сумах зафіксовано 25 березня.

Херсонська область – 77 інфікованих. За добу МОЗ не зафіксовано нових заражених у регіоні. Перші випадки на коронавірус зареєстровано в області 25 березня.

Хмельницька область – 65 інфікованих. МОЗ поінформувало про трьох заражених за добу в області. Перші хворі на коронавірус у регіоні зареєстровано 27 березня.

Луганська область – 27 інфікованих. Нових заражених у регіоні за добу не виявлено. Перший випадок на коронавирус підтверджено в області 25 березня.

Донецька область – 24 інфікованих. МОЗ передає інформацію про 3 заражених за добу в регіоні. Перші хворі коронавірусом в області виявлено 18 березня.

Чернігівська область – 19 інфікованих. Кількість заражених в регіоні зросла на 2 випадки інфікування за останню добу. Вперше коронавірус виявлено в області 26 березня.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,