Холод підсумував позачергову сесію Львівської обласної ради

Новини 07 Лютого, 2024 101

Що прийняли

Львівська обласна рада проголосувала за передачу з державної власності у спільну власність громад 18 професійно-технічних закладів.

Про це повідомив в о голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

Йдеться про майнові комплекси 18 профтехів, 9 із яких — у Львівській громаді. На черзі до прийняття — ще 29 закладів.

Цей процес — рішення історичне. Професійно-технічна освіта є одним із пріоритетів у підготовці та перепідготовці професійних кадрів, яких вже сьогодні потребує ринок праці. 

«Ми підкріплюємо це справами: за крайні 5 років профтехи отримали майже пів мільярда гривень на розвиток, з яких 40 мільйонів – минулого року.  Серед найважливіших напрямів підготовки — управління дронами, альтернативна енергетика, будівництво, хоча і ремонт транспортних засобів під час війни є надзвичайно важлив справою.

Створюємо сучасні навчально-практичні центри з найновішим обладнанням, ремонтуємо студентські гуртожитки. Наразі у нашій області найбільша та найсучасніша мережа навчально-практичних центрів на базі закладів профтехосвіти в Україні – 44! Заявку на фінансування ще 14 цьогоріч подали до Міносвіти.

Щодо інших проголосованих важливих питань: 

✔️до Львівської обласної клінічної лікарні доєднаємо Львівський обласний шкірно-венерологічний

диспансер. Це дозволить йому отримати фінансування від держави та розвиватися в комплексі з усіма іншими напрямами.

✔️А Львівське обласне бюро судово-медичної експертизи, на запит держави, передаємо зі спільної власності громад Львівської області у державну, оскільки є запит та бачення, що система судово-медичної експертизи має розвиватися у державній власності. 

Дякую всім колегам за зважені та конструктивні рішення, здорову дискусію та якісно проведену сесію», – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,