Хасиди на білорусько-українському кордоні (ВІДЕО, ФОТО)

Новини 18 Вересня, 2020 440

Фото: ФБ/Томаш Барт

У соцмережах оприлюднили світлини і відео з місця перебування групи хасидів на білорусько-українському кордоні.

Як пише “Четверта студія”, світлини оприлюднив польський активіст Томаш Барт.

“Білорусько-український кордон після дощу”,- написав у коментарі до світлин на своїй сторінці у ФБ польський активіст Томаш Барт.

 

Опубліковано Tomasz Baart Четвер, 17 вересня 2020 р.

Як повідомляв Укрінформ, різка зміна погоди, яка сталася на Чернігівщині в другій половині дня 17 вересня, не налякала хасидів, які отаборилися в нейтральній зоні на українсько-білоруському кордоні поблизу пункту пропуску “Нові Яриловичі”. Про це  повідомила в. о. начальника пресслужби Чернігівського прикордонного загону Галина Шеховцова.

“Дощ у Нових Яриловичах пройшов, але негода не зігнала хасидів з-під кордону. Обстановка там не змінилася”, – сказала речниця.

За її словами, паломники до зміни погоди, судячи з усього, підготувалися.

Пресслужба Держприкордонслужби розмістила у Фейсбуці відзняте 17 вересня зранку відео (в тому числі з гелікоптера), де добре видно, який великий табір у нейтральній прикордонній зоні розбили паломники.

Як повідомлялося, понад 1000 хасидів прибули на білорусько-український кордон 14 вересня і залишаються на нейтральній смузі між білоруським і українським пунктами пропуску. В Україну їх не впускають через заборону в’їзду іноземцям до 28 вересня, що пов’язано із запобіганням поширенню коронавірусної інфекції. У зв’язку із запровадженням такого обмеження український кордон охороняється в посиленому режимі. З 16 вересня пункт пропуску “Нові Яриловичі” рішенням уряду був закритий.

Своє прибуття до лінії українського кордону паломники пояснюють своїм бажанням потрапити до Умані Черкаської області на традиційне святкування свого Нового року – Рош-га-Шана.

Умань, де поховано засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана, є місцем масової прощі послідовників його вчення. У 2020 році святкування Рош га-Шана припадає на 18-20 вересня.

 

Ситуація на українсько-білоруському кордоні навпроти пункту пропуску "Нові Яриловичі"

❗️ "Нові Яриловичі". Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована Станом на 17 вересня на напрямку цього пункту пропуску залишаються більше 1000 іноземців. Вони пройшли процедури прикордонного контролю на вихід з Республіки Білорусь та перебувають до лінії державного кордону України. І попри діючі обмеження, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, все ж планують потрапити в Україну.https://is.gd/l6Z5hQ

Опубліковано Державна прикордонна служба України Четвер, 17 вересня 2020 р.

Коментарі

Позначки: ,