Харківська облрада закликала людей на окупованих територіях не брати участі у російських псевдореферендумах та “виборах”

Новини 09 Травня, 2022 237
Харківська обласна адміністрація після авіаудару Росії

Харківська обласна адміністрація після авіаудару Росії

Харківська обласна рада схвалила звернення щодо засудження агресії Російської Федерації та підтримки територіальної цілісності і незалежності України

Таке рішення було прийнято під час пленарного засідання XI позачергової сесії VIII скликання Харківської обласної ради, яке відбулось 9 травня в режимі онлайн, пише Четверта студія.

Депутати схвалили проект рішення «Про Звернення Харківської обласної ради до мешканців області, Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про засудження агресії Російської Федерації та підтримку територіальної цілісності і незалежності України».

Засідання провела голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. У роботі сесії взяли участь 98 депутатів.

Текст звернення

“Вже понад два місяці у нашій країні відбувається повномасштабне вторгнення військ Російської Федерації. При масштабному висвітленні усіх іноземних журналістів російська армія продовжує здійснювати військові злочини та злочини проти людяності. На жаль, частина населених пунктів Харківської області в тимчасовій окупації, де ворог намагається нав’язати свої правила та закони. За наявної інформації, окупаційні адміністрації мають на меті створити видимість «народного волевиявлення» для легалізації власних окупаційних органів влади.

Ми, депутати Харківської обласної ради восьмого скликання, категорично наголошуємо, що уся територія Харківської області була, є та буде невід’ємною частиною нашої єдиної держави – України. Закликаємо мешканців усіх без виключення населених пунктів області ігнорувати будь-які псевдореферендуми та/або «вибори».

Ми упевнено стверджуємо, що ні такі псевдореферендуми, ні будь-які «вибори» не підтримуються керівництвом Харківської області та депутатським корпусом обласної ради, а також іншими законно обраними органами влади нашої Держави.

Також наголошуємо, що нормативно-правові акти окупаційних сил та окупаційних адміністрацій Російської Федерації є незаконними, нікчемними, не створюють жодних правових наслідків.

Ми заявляємо, що Харківщина усім серцем та думками з мешканцями тимчасово окупованих територій. Кожного дня наша держава та наші воїни наближають звільнення від окупантів міста і села, що загарбав ворог. Ми віримо у нашу Перемогу та єдину неподільну Україну!

Ми, депутати Харківської обласної ради, повністю підтримуємо позицію Верховної Ради України, висловлену у Заяві про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні, яка прийнята народними депутатами України 14 квітня 2022 року.

Харківщина – це Україна. Україна суверенна та єдина”, – говориться у зверненні.

Коментарі

Позначки: