Гримак зустрілася з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Елізою Дзвонкевич

Новини 21 Липня, 2022 185

Гримак зустрілася з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Елізою Дзвонкевич

Сьогодні, 21 липня, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак зустрілася з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Елізою Дзвонкевич.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради, пише Четверта студія.

Під час зустрічі голова обласної ради поінформувала Генконсула про результати нещодавньої поїздки до Польщі, під час якої відбулися зустрічі з польськими політиками, підприємцями, активістами й представниками ЗМІ.

Гримак зустрілася з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Елізою Дзвонкевич

“Позиція Польщі щодо ситуації в Україні розбудила Європу. Віра поляків у те, що українці йдуть правильним шляхом, в тому числі мотивує нас і наших військових, які боронять Україну та всю Європу”, – повідомила Ірина Гримак.

Голова Львівської обласної ради подякувала польському народу за підтримку українців у боротьбі з російським агресором.

“Ми з вами. І будемо відстоювати те, що Україна має бути самостійною і незалежною, а її кордони мають бути незмінними”, – повідомила Еліза Дзвонкевич.

Ірина Гримак також звернулася до Елізи Дзвонкевич з проханням підтримати ініціативу обласної ради у пошуках польських партнерів, які допоможуть громадам розв’язати проблему забезпечення доїзду учнів до шкіл у новому навчальному році.

Учні з багатьох населених пунктів Львівщини, в тому числі й діти-переселенці, не зможуть розпочати навчальний рік в очному форматі через брак шкільних автобусів. Частину «школяриків» громади в лютому-березні передали на потреби військових. Також з першого вересня у школи Львівщини підуть додатково понад 26 тисяч учнів з числа тимчасово переміщених українців.

Тож за попередніми розрахунками громадам бракує мінімум 100 Школяриків.

Коментарі

Позначки: