Гримак підтримала Садового

Новини 01 Квітня, 2024 43

ПДФО трьох львівських обласних лікарень варто залишити у Львові

Рішення обласних очільників про зміну місця сплати ПДФО трьома обласними лікарнями зі Львова у громади, де розташовані їхні філії, вкотре викликає значний резонанс.

Про це пише ексголова Львівської обласної ради Ірина Гримак, інформує Четверта студія.

Вважаю, що ПДФО з Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи, а також Львівської обласної лікарні має залишитися у бюджеті громади Львова.

Управління майном громади та розподіл коштів мають бути справедливими. У цьому питанні не місце для владних маніпуляцій.

Перерахування ПДФО в інші громади не розв’яже проблеми фінансування лікарень. Власником цих закладів є Львівська обласна рада, яка й має відповідати за їхнє належне утримання.

Декілька років тому ці лікарні вже перереєстрували у райони під виглядом модернізації та покращення доступності медичних послуг. Однак позитивні зміни так і не відбулися, а тому на законодавчому рівні все повернули назад.

«Закликаю колег керуватися здоровим глуздом і чинним законодавством. Ми не повинні повторювати старі помилки», – написала Гримак.

Нагадаємо, Ірина Гримак йшла першим номером у ЄС до ЛОР.

Коментарі

Позначки: , , , ,