Грузія продовжила заборону на міжнародні рейси до кінця літа

Новини 23 Липня, 2020 218
Грузія запроваджує надзвичайний стан. Фото: відкриті джерела.

Грузія Фото: відкриті джерела.

Виняток зроблено для регулярних рейсів між Тбілісі і Мюнхеном, Парижем і Ригою, а також для евакуаційних, вантажних, урядових і медичних рейсів

Грузія продовжила заборону на більшість міжнародних пасажирських авіарейсів до 31 серпня. Про це йдеться у повідомлені для пілотів NOTAM G0105/20, яке влада країни випустила 21 липня. Про це пише Четверта студія з посиланням на backpackers.com.ua.

Воно є обов’язковим для виконання усіма авіакомпаніями.

Виняток зроблено для регулярних рейсів між Тбілісі і Мюнхеном, Парижем і Ригою, а також для евакуаційних, вантажних, урядових і медичних рейсів.

Агентство цивільної авіації Грузії вже заявило про завершення переговорів з авіакомпаніями Air France і Lufthansa стосовно відновлення рейсів в найближчі дні по дозволеним маршрутами.

Першою в Грузію повернеться німецький авіаперевізник. Lufthansa з 2 серпня буде обслуговувати лінію Мюнхен-Тбілісі на літаках Airbus A319 з частотою два рази на тиждень, розповіли в агентстві.

Air France полетить з Парижа в Тбілісі на літаках A320 і A321 з 8 серпня з аналогічної частотою. Обидві авіакомпанії будуть виконувати нічний розворот в Грузії, який передбачає виліт з Європи ввечері і повернення з Тбілісі вранці наступного дня.

Раніше Грузія планувала дозволити регулярне міжнародне авіасполучення в країні з 1 липня, однак перенесла дату на 1 серпня через погіршення ситуації з пандемією коронавірусу інфекції.

В останні тижні в країні фіксуються не більше 10 нових випадків COVID-19 кожен день, завдяки чому Європейський рада рекомендувала включити Грузію в список країн, громадяни яких можуть відвідувати Євросоюз і країни Шенгенської зони, в тому числі з туристичною метою.

Коментарі

Позначки: