Гроші на зарплати комунальникам треба шукати у міському бюджеті Львова, а не у кредитах, – Уляна Пак

Новини 04 Червня, 2020 481

Фото: ЛМР

Гроші на зарплати потрібно шукати у місті, а не в європейських банках. Потрібно переглянути бюджет, урізати ті програми, які можуть почекати наступного року, а можна урізати багатотисячні премії міського голови і його заступників. Гроші потрібно знайти і виплатити людям зарплати не тільки у червні, але й до кінця року. Адже в часи кризи виплата зарплати – це найважливіший обов’язок будь якого керівника.

Як пише “Четверта студія”, так прокоментувала у своєму дописі у ФБ депутат Львівської міської ради Уляна Пак, оприлюднену  у соцмережах інформацію, що у Львові на червень немає коштів для виплату зарплат працівникам львівських комунальних підприємств.

“Нещодавно мережу облетіла новина, що в міста на червень немає коштів для виплату зарплат працівникам львівських комунальних підприємств. Це, мовляв, тому, що депутати не проголосували 28 травня за отримання чергового кредиту розміром 700 млн.грн.

По-перше в ухвалі немає жодного слова про зарплати, як і про усі інші умови кредитного договору, який нам пропонував підтримати міський голова під приводом зарплат для комунальників.

Але найважливіше те, що депутатам закидають, що саме через них уже у червні не буде чим платити зарплату працівникам комунальних підприємств.

Але ж не депутати відповідають за господарську діяльність ЛКП, а міський голова, його заступники, керівники підприємств. І у мене питання? Чому на золотий душ грошей вистачає, а на зарплати ні? Що це за господарська ефективність, коли щоб виплатити зарплати потрібно брати кредит? Та ще й в середині бюджетного року, не використавши ще коштів на поповнення статутних капіталів, які були передбачені в бюджеті міста. А як його потім віддавати, якщо комунальні підприємства вже настільки бідні, що навіть на зарплати не мають?”,- зазначила депутат.

Як наголошується у дописі, “вважаю, що гроші на зарплати потрібно шукати у місті, а не в європейських банках. Потрібно переглянути бюджет, урізати ті програми, які можуть почекати наступного року, а можна урізати багатотисячні премії міського голови і його заступників. Гроші потрібно знайти і виплатити людям зарплати не тільки у червні, але й до кінця року! Адже в часи кризи виплата зарплати – це найважливіший обов’язок будь якого керівника”.

Коментарі

Позначки: , , ,