Громади Львівської області додатково потребують цього року 246 млн грн освітньої субвенції

Новини 23 Березня, 2021 213

Громади Львівської області додатково потребують цього року 246 млн грн освітньої субвенції

Депутати обласної ради під час сесійного засідання прийняли звернення до  Прем’єр-міністра України, Міністерства фінансів України, Міністерства освіти i науки  України щодо внесення змін до формули розрахунку розподілу освітньої субвенції.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

«У зв’язку із завершенням процесу децентралізації  перед  органами  місцевого самоврядування поставлено низку додаткових завдань щодо врахування змін до бюджетного та податкового законодавства, підвищення самостійності місцевих бюджетів. За створення належних умов для розвитку економіки, господарської та соціально-культурної діяльності відповідної території повна відповідальність покладена на органи місцевого самоврядування.

Процес виконання зазначених вище завдань обмежується граничними видатками державного бюджету, яких не вистачає для забезпечення ефективної та якісної діяльності  освітніх установ  у частині виплати заробітної плати педагогічним працівникам за рахунок коштів освітньої субвенції.

У показниках формульного розрахунку не враховано фактичної потреби видатків на оплату праці педагогічних працівників, що підтверджується недостатністю видатків одним місцевим бюджетам та їх надлишків в інших, а також багаторазовими рішеннями уряду про перерозподіл освітньої субвенції між місцевими бюджетами.

На сьогодні  Львівська область має додаткову потребу освітньої субвенції на 2021 рік у сумі 246 млн грн  для територіальних громад», – йдеться у зверненні.

Депутати звертаються з проханням внести зміни до формульного розрахунку і збільшити коефіцієнт педагогічного персоналу до К_іпп  – 0,484  для громад із населенням від 40 тис. осіб.

Коментарі

Позначки: , , ,