Громадський транспорт Львова курсує незаконно, – експерт

Новини 28 Квітня, 2020 1 601

Фото: apimages.com

У місті Львові громадський транспорт курсує незаконно.

Як пише “Четверта студія”,  про це заявив в ефірі  “5 Каналу – Львів” засновник ГО “За якісний транспорт” Святослав Товстига.

27 квітня, на 5 каналі вийшла програма, в якій Святослав Товстига із ведучою Яриною Матвіїв обговорювали актуальні інфраструктурні проблеми міста в період заходів пов’язаних із covid19, а саме:

“Громадський транспорт у Львові на час карантину переходить у режим спецперевезень, що це за режим, і як курсує зараз громадський транспорт ? Чому у Львові автобуси порушують постанову Кабінету Міністрів України?

Зараз у Львові курсує лише 45% громадського транспорту від тієї кількості, яка працювала до карантину. Чи є достатньою така кількість для Львів’ян? Чому приватні перевізники випускають автобуси на маршрути, хоч перевезення є збитковими для перевізників; Наскільки виправданим є зняття деяких маршрутів під час карантину?У автобусах, трамваях і тролейбусах перевозитимуть лише певну категорію людей, зокрема працівники галузей, що забезпечують життєдіяльність міста – медики, ті, хто забезпечує містян продуктами, працює у банківських установах, комунальники, соцслужбовці та держслужбовці. Як це перевіряють і чи забезпечують перевезення для звичайних мешканців?

Чому поліція якщо штрафуватиме людей у автобусі, має одразу штрафувати водія автобуса на 17 тисяч грн. Хто має контролювати масковий режим у Львові?

Багато водіїв відправили у відпустки за власний рахунок. Або введений чотириденний робочий тиждень. Чи планують відшкодовувати за неоплачувану відпустку? Чому приватні перевізники випускають автобуси на маршрути, хоч перевезення є збитковими для перевізників?

Чи достатньо безпечним є громадський транспорт у Львові, бо трамваї на кінцевих станціях не дезінфікують, чи дотримаються водії усіх правил безпеки?

Чи будуть проводити додаткові тестування для водіїв, адже десь на початку місяця було виявлено кілька випадків захворюваності водіїв громадського транспорту?”.

Детальніше дивіться у відео:

Опубліковано Святославом Товстигою Вівторок, 28 квітня 2020 р.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,