Громадські організації закликають владу різних рівнів забезпечити інклюзивну відбудову країни

Новини 16 Червня, 2023 101

Громадські організації закликають владу різних рівнів забезпечити інклюзивну відбудову країни

Представники 9 громадських організацій звернулися із заявою до центральних та місцевих органів влади,  а також представників місцевого самоврядування із проханням забезпечити інклюзивну відбудову держави. Відповідний документ був підписаний в Києві під час заходу “Обʼєднуємося для інклюзивної відбудови України”.

Про це повідомила виконавча директорка громадської спілки «Ліга Сильних» Дар’я Сидоренко, пише Четверта студія.

«Із початком повномасштабного вторгнення кількість людей з інвалідністю почала різко збільшуватись, а проблеми, котрі існували і до вторгнення, стали ще більш актуальними та явними. Представники 10 громадських організацій підписали заяву, яка має на меті привернути увагу влади до питань інклюзивної відбудови країни. Одна із ключових вимог – уникати фінансування будівництва або реконструкції будівель, публічних просторів, вулиць, які не відповідають принципам універсального дизайну та вимогам ДБН В.2.2-40:2018 “Інклюзивність будівель і споруд” – розповіла виконавча директорка громадської спілки «Ліга Сильних» Дар’я Сидоренко.

Відповідна заява буде надіслана на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, усім обласним цивільним/військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування. Також заяву направлять на  міжвідомчу робочу групу з розгляду узагальнених пропозицій заявників та підготовки пропозицій Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

“Закликаю колег з інших громадських організацій долучитися до підписання заяви. Це можна зробити на нашому сайті. Адже питання інклюзивної відбудови країни – це шанс для кожного з наста суспільства в цілому. Доступність має бути для кожного і в кожній сфері життя”, – відмітила Дар’я Сидоренко.

Нагадаємо, що 25 квітня 2023 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову № 412, якою було створено Міжвідомчу робочу групу для розгляду пропозицій заявників та підготовки рекомендацій Кабінету Міністрів щодо виділення коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Група також буде сприяти розробці нормативно-правової бази, пов’язаної зі сферою її відповідальності.

Повний текст заяви доступний на сайті громадської спілки «Ліга Сильних»

Коментарі

Позначки: