Громада Львова мало не втратила підвал під цілим будинком, що у центрі міста у зоні ЮНЕСКО

Новини 26 Жовтня, 2022 228
Прокуратура Львівської області. Фото ілюстроване з відкритих джерел.

Прокуратура Львівської області. Фото ілюстроване з відкритих джерел.

прокурори викрили схему

Галицький районний суд м. Львова задовольнив позов Франківської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Львівської міської ради до фізичної особи про витребування на користь громади Львова об’єкта нерухомого майна – нежитлових приміщень площею 74,7 кв.м. вартістю 4 045 211,00 грн.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Йдеться про майже цілий підвал під будинком, що на вул. Ставропігійській.

Відповідачка є власником квартири в цій кам’яниці. 2019 року вона придбала нежитлове приміщення – комірку площею 6 кв. м в підвалі цього ж таки будинку. 

Після того жінка звернулася до державного реєстратора, який внаслідок маніпуляцій у державних реєстрах безпідставно вказав, що складовою частиною  її квартири є підвал площею 6,8 кв. м, який ніколи до цієї квартири не належав.

Окрім цього, відповідачка звернулася до одного з проектних ТзОВ з проханням поділити її квартиру, до якої щойно приєднали підвал, на окремі об’єкти – квартиру та той таки підвал.

Відтак, на підставі висновку, що його виготовило вказане ТзОВ, в держаний реєстр було внесено відомості про поділу нерухомого майна на окрему квартиру та підвал. Але площа підвалу в результаті проведення «перепланування, переобмірів та уточнення» змінюється і вже становить 80,7 кв. м.

У такий спосіб відповідачка незаконно заволоділа рештою нежитлових приміщень площею 74,7 кв. м., які залишились в підвалі будинку і не були приватизовані, окрім тих 6 кв. м, які, нагадаємо ще раз, були законно придбані нею.

Відтак, суд підтримав позицію прокуратури та повернув вказане приміщення у власність громади Львова.

Коментарі

Позначки: ,