Гранати і зброя: у Києві викрили базу тітушок (ВІДЕО)

Новини 10 Лютого, 2021 1 124

Представники Нацкорпусу заблокували у Києві групу представників руху “Патриоты за Жизнь”.

Про це пише УП з посиланням на повідомлення у Facebook-групі Київ Оперативний, Телеграм-канал Нацкорпусу, Поліція Києва.

Нацкорпус стверджує, що за адресою Тверський тупик, 3 заблокував “базу бойовиків Киви-Медведчука, які готувались до провокацій в столиці”.

Також там вказується, що представники Нацкорпусу “затримали одного з бригадирів тітушок ОПЗЖ”.

На місце вже прибули правоохоронці, вони розділили сторони конфлікту і заблокованих молодиків почали виводити в автозаки.

Пізніше в поліції заявили, що у Печерському районі столиці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (Готування до кримінального правопорушення) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Представники руху “Патриоты за Жизнь”, які опинилися заблоковані за парканом, пропонували представникам Нацкорпусу вийти на ринг по одинці.

За його словами, тітушки, зокрема брали участь у проплачених мітингах ОПЗЖ, ініційованих на підтримку закритих рішенням РНБО проросійських телеканалів.

У чоловіка активісти знайшли дозвіл на зброю та зошит із записами, де, зокрема, згадується “ОПЗЖ”, зазначені розцінки за роботу (10 тис грн. в місяць)”, – йдеться у повідомленні.

У приміщенні на Тверському тупику в Києві, де 10 лютого Нацкорпус заблокував групу представників руху “Патриоты за Жизнь”, поліцейські вилучили кілька одиниць зброї та гранати.

Про це повідомив начальник столичної поліції Андрій Крищенко, якого цитує відділ комунікації поліції Києва

Ці предмети віддадуть на експертизу. Загалом із вказаної адреси до територіального управління поліції запрошено понад сто людей.

“Як тільки ми отримали повідомлення, що дві групи осіб зібралися біля приміщення на Тверському тупику, на виклик виїхали додаткові резерви правоохоронців, які забезпечили правопорядок та провели першочергові слідчі дії.

Зокрема у результаті обшуку в приміщенні правоохоронці вилучили декілька одиниць зброї та гранати, які направлено на дослідження. Буде встановлюватися їх походження та мета зберігання. Окрім того, до територіального управління поліції запрошено понад сто осіб, із якими проводять процесуальні дії”, – повідомив Крищенко.

Коментарі

Позначки: ,