Гран-прі 25 Book Forum отримала книга «Наш Герб. Українські символи від княжих часів до сьогодення»

Новини 21 Вересня, 2018 154

Фото: loda.gov.ua

Київського видавництва «Родовід»

Головну нагороду 25 Book Forum, який відбувається у Львові, отримала книга «Наш Герб. Українські символи від княжих часів до сьогодення» Андрія Гречила та Богдана Завітія, видавництво Родовід м. Київ.

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Як зазначається у повідомленні, також журі визначило переможців у таких номінаціях:

  1. Найкраща книга в номінації «Класична українська література» –  Леся Українка «Листи» Видавничий дім «Комора» м. Київ.
  2. Сучасна українська проза – не присуджено.
  3. Найкраща книга в номінації «Сучасна українська поезія» –  «Антологія молодої української поезії III тисячоліття» «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» м. Київ.
  4. Найкраща книга в номінації «Класична іноземна література в українському перекладі»  –  Сенека «Моральні листи до Луцілія» (переклад Андрія Содомори) Видавництво «Апріорі» м. Львів.
  5. Найкраща книга в номінації «Сучасна іноземна література в українському перекладі» –  Кейт Аткінсон «За лаштунками в музеї» (переклад Ярослави Стріхи) Наш Формат м. Київ.
  6. Найкраща книга в номінації «Література для дітей від 0 до 5» – «Улюблені вірші-3» «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» м. Київ.
  7. Найкраща книга в номінації «Література для дітей від 6 до 12» – Елена Фавіллі «Казки на ніч для дівчат-бунтарок» Книголав м. Київ.
  8. Найкраща книга в номінації «Література для підлітків і YA» –  Наталя Нагорна «Повернутися з війни» ДІПА м. Київ.
  9. Найкраща книга в номінації «Non-fiction» – Гаролд Ґреґорі Мур, Джозеф Лі Ґелловей «Ми були солдатами… І молодими: Я-Дранґ — битва, що змінила війну у В’єтнамі» Видавництво «Астролябія» м. Львів.
  10. Найкраща книга в номінації «Біографія» – Аґата Тушинська «Наречена Шульца» Видавництво 21 м. Чернівці.
  11. Найкраща книга в номінації «Історія» –  Енн Епплбом «Червоний голод. Війна Сталіна проти України» HREC-PRESS м. Київ.
  12. Найкраща книга в номінації «Візуальна книга» – Горбачов Дмитро «Авангард. Українські художники першої третини XX ст.» «Мистецтво» м. Київ.
  13. Найкраща книга в номінації «Наукова література» –  Оксана Стадник «Лікарські товариства у Львові до 1939 року» ТзОВ «Аверс» м. Львів
  14. Найкраща книга в номінації «Популярна наукова література» – Андрій Сова, Ярослав Тимчак «Іван Боберський – основоположник української тіловиховної і спортової традиції» Видавництво «Апріорі» м. Львів
  15. Найкраща книга в номінації «Навчальна, довідкова, професійна література» –  Олександр Луцик Гістологія. Цитологія. Ембріологія Нова Книга м. Вінниця.
  16. У номінації “Місто” перемогла книжка  Богдана  Коломійчука «Моцарт із Лемберга» Видавництво Старого Лева м. Львів; Київ – Тетяна Терен, «Прості речі. Вісім розмов з Адою Роговцевою», видавництво «Pabulum»; Харків – Архиєпископ Ігор Ісіченко, «Ми просто йшли… Спогади», «Акта»
  17. Свобода (спецвідзнака за розкриття ідеї свободи як однієї з основних цінностей) – Станіслав Асєєв (Васін), «В ізоляції. Дописи про Донбас», Люта справа
  18. Література з економіки, бізнесу, фінансів  – не присуджено

«Упродовж п’яти днів гості Форуму зможуть відвідати 1000 культурних та освітніх заходів, поспілкуватися з авторами та придбати книги. Події Форуму відбуватимуться не лише у Палаці Мистецтв, а й у 50-ти локаціях міста. Фокусна тема –  «Ринок свободи», – зазначається у повідомленні.

 

Коментарі

Позначки: ,