Господаркою Львова керують віртуальні менеджери без реального досвіду, – Синютка

Новини 09 Лютого, 2021 2 176

Олег Синютка на прес-конференції у Львівському прес-клубі. Фото 4studio

Авгієві стайні міської безгосподарності – це головний виклик 2021 року

Багато львів’ян сьогодні задаються питанням – чому міська влада не забезпечила придатність доріг для пересування у снігопад, про який синоптики попереджали за кілька днів?Сьогодні ми вкотре побачили, що міською господаркою Львова попри декларовану прогресивність та сучасність керують не професіонали на основі даних та IT рішень, а віртуальні менеджери без реального досвіду управління містом.

Про це у Фейсбуці пише народний депутат України від фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка, пише Четверта студія.

“Ще в 2011-2013 роках, коли я працював у Львівській міській раді ми запровадили систему GPS трекерів на снігоприбиральній техніці, які показували кілометраж прибраних вулиць. І саме сьогодні, коли потреба в трекерах була найбільшою – міська рада відключила їх на певний час. Адже така річ чітко показує, що прибирання снігу лопатами чиновниками і представниками райадміністрацій, та посипання кавою неприбраних хідників – це максимум для них”, – йдеться у повідомленні.

Нардеп відзначає, що, як виявилось, витрата грошей на лізингові схеми не дає можливості забезпечити потребу в техніці, адже на 600 км доріг (це без доріг ОТГ) у нас близько 100 одиниць снігоприбиральної техніки, хоча має бути вдвічі більше.

“Прибирання снігу – це не питання захцянок містян, на які можна закрити очі, поки погода сама не вирішить проблеми. Це і значні труднощі для швидких, пожежних, газових служб у добирання на місце виклику, які можуть коштувати життів. Якщо ми хочемо мати можливість за будь яких погодних умов працювати, а не перебувати в колапсі, потрібно відійти від радянської системи управління містом та запровадити сучасну систему на основі даних, чиновників, які продукують корупційні схеми, як мінімум видворити з керівництва містом, а їх корупційні схеми замінити прозорими і підконтрольними громаді процедурами. Скоротити штат чиновників, позбавити дублювання функцій та впровадити чітку персональну відповідальність за ввірені ділянки роботи”, – переконаний нардеп.

Він додає: “Почистити сніг – не так складно, а Авгієві стайні міської безгосподарності – це головний виклик 2021 року”.

⚠️ Багато львів’ян сьогодні задаються питанням – чому міська влада не забезпечила придатність доріг для пересування у…

Опубліковано Олег Синютка Понеділок, 8 лютого 2021 р.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,