Гончаренко закликав владу не скасовувати фінансування Українського культурного фонду для боротьби з коронавірусом

Новини 26 Березня, 2020 504
Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко

Не можна боротися з епідемією ціною втрати власної ідентичності. Про це народний депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко написав на своїй сторінці в Фейсбук.

«9 березня на врученні Шевченківської премії, Володимир Зеленський говорив: «коли під час Другої світової війни один з міністрів запропонував збільшити видатки на оборону за рахунок фінансування культури, Вінстон Черчилль відповів: «А за що ми тоді воюємо?». Через два тижні, уряд Зеленського пропонує повністю позбавити фінансування Український культурний фонд», – додав він.

Народний депутат запропонував зекономити на зарплатах народним депутатам і підтримати Український культурний фонд.

«Я хочу перепитати зараз: так, а за що тоді воюємо? Той принцип урізання, який запропонував уряд, є абсолютно несправедливим і вбивчим для України як держави і для українців як нації. Культуру не можна зупиняти. Один рік простою культури дає сотню років втраченого потенціалу. Тому я пропоную зекономити на менш критичному видатку ― зарплаті народних депутатів і переспрямувати кошти на підтримку УКФ»,- зазначив політик.

«У 21 столітті культура є владою. Ми не можемо боротися з епідемією ціною втрати власної ідентичності, спроможності і суб’єктності»,- наголосив Олексій Гончаренко.

Коментарі

Позначки: , ,