Гончаренко подав до СБУ заяву на депутата Держдуми РФ через закиди про “від’єднання українських областей”

Новини 02 Грудня, 2019 195
У мережі оприлюднили вірш про "Європейську Солідарність" та Олега Синютку

Народний депутат від “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко подав заяву до Служби безпеки через нещодавню заяву спікера Держдуми Росії В’ячеслава Володіна про “можливість від’єднання деяких українських областей”.

Про це нардеп написав на своїй сторінці в Telegram.

“Вважаю, що СБУ повинна негайно відкрити кримінальне провадження за загрозу територіальній цілісності нашої країни й оголосити в міжнародний розшук Володіна. Цей пан зобов’язаний стати нев’їзним ні в одну пристойну країну світу”, — йдеться в дописі депутата.

Гончаренко додав, що 20 років у місцях позбавлення волі допоможуть Володіну «”переосмислити роль українського націоналізму у світовій історії”.

Зі свого боку голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час засідання Погоджувальної ради 2 грудня зазначив, що заява Володіна не може залишитися без уваги Верховної Ради.

“Я хотів би всіх запевнити, що якщо хтось сподівається, що будуть відвалюватися, відходити, втрачатися ще якісь території, то це лише мрії”, — наголосив Разумков.

Нагадаємо, колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що заява Володіна, рішення бойовиків про “про встановлення кордону” на всю Донецьку область, російська “паспортизація” Донбасу – це елементи однієї стратегії, а не випадкові події.

“Питання, а чи є в нас сценарії, як протидіяти спробам Росії нас розколоти? Скільки їх, а головне – що нам всім, українцям, для цього робити і хто це буде координувати. Хотілося б почути, оскільки з іншого боку лунають вже прямі погрози”, – наголосив Клімкін.

Коментарі

Позначки: ,