Головними напрямами зосередження зусиль російської армії залишаються Київ та Маріуполь

Новини 11 Березня, 2022 54

ЗСУ здійснили 50 влучних ударів ракетами "Вільха" по ворожій техніці

Станом на 11 березня темп наступу російської армії сповільнений. Головними напрямами зосередження зусиль противника залишаються Київ та Маріуполь, а також просування в напрямках Кривого Рогу, Кременчука, Нікополя і Запоріжжя.

Про це повідомляє Міністерство оборони України, пише Четверта студія.

“Противник, зазнавши втрат в Поліському, Сіверському, Південнобузькому операційних районах, зупинений, намагається закріпитись, змушений робити це на невигідних рубежах. На Донецькому напрямку, в ході жорстких бойових дій захисники України дали відсіч ворогу”, — сказано в повідомленні.

Водночас зазначається, що російська війська продовжують наносити ракетно-бомбові удари по містах, що знаходяться в глибині території України – Дніпру, Луцьку та Івано-Франківську. Триває формування резервів противника та перекидання їх до районів ведення бойових дій на території України.

На Волині зберігається загроза здійснення диверсій на об’єктах військової та цивільної інфраструктури, а на Донецькому та Таврійському напрямках відзначається нарощування системи протиповітряної оборони угруповання військ окупантів.

У Міноборони також додають, що плани РФ щодо встановлення контролю над Миколаєвом, просування у напрямках на Запоріжжя та Кривий Ріг не реалізовано. Через значні втрати загарбники змушені перейти до оборони та намагаються здійснити всебічне забезпечення.

Коментарі

Позначки: