Головного державного інспектора митного посту «Яворів» затримали на хабарі (ФОТО)

Новини 01 Грудня, 2020 807

Фото: ДБР

Слідчі ТУ ДБР у місті Львові затримали головного державного інспектора митного посту «Яворів» під час одержання неправомірної вигоди.

Як пише «Четверта студія» у прес-службі ДБР повідомили, що за попередньою інформацією, посадовець вимагав гроші за нестворення штучних перешкод під час митного оформлення перевезення автомобілів через митний кордон з розрахунку 1000 грн за один транспортний засіб.

1 листопада 2020 року слідчі ДБР затримали митника в порядку до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Попередня кваліфікація: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Проведено невідкладні обшуки за місцем проживання фігуранта та місцем його роботи.

Наразі встановлюється причетність інших посадовців вказаного митного посту до вчинення зазначеного кримінального правопорушення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Львівська обласна прокуратура, оперативний супровід – СБУ у Львівській області.

 

Коментарі

Позначки: , , ,