Голові Залізничної райадміністрації Львова «світить» багаторічний термін у в’язниці

Новини 27 Червня, 2018 101

Фото Національної поліції України

За 105 тис грн неправомірної вигоди, голова однієї із районних державних адміністрацій у Львові може опинитись за ґратами.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, завершено досудове стосовно голови однієї із районних державних адміністрацій Львівської міської ради, який підозрювався у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Службовець пообіцяв 46-річному мешканцю м. Львова за 105 тис грн неправомірної вигоди посприяти у веденні господарської діяльності, а також у працевлаштуванні.

«Під час досудового розслідування до підозрюваного застосовувався запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі майже 150 тис грн, крім цього, його відсторонено від займаної посади», – інформує прокуратура.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні скеровано до Франківського районного суду  Львова для розгляду по суті.

Як повідомляла прес-служба Львівської міської ради, «16 березня 2018 року, було  затримано з підозрою в отриманні хабара голову Залізничної райадміністрації. 30 березня Тарас Гнида написав заяву на звільнення з посади голови Залізничної районної адміністрації за власним бажанням. Тарас Гнида працював головою Залізничної районної адміністрації з грудня 2017 року. До того часу він два роки був керівником Франківської районної адміністрації Львова».

Коментарі

Позначки: , , , ,