Голова Зимноводівської ОТГ на Львівщині розповів про переваги децентралізації

Новини 23 Лютого, 2019 93

Фото: "Укрінформ"

Понад тридцять мільйонів гривень державної субвенції, відремонтовані школи, нові спортивні об’єкти, каналізація, ремонт і будівництво доріг – такі переваги від децентралізації отримала Зимноводівська ОТГ на Львівщині.

Про це на засіданні Ради регіонального розвитку у Львові розповів голова громади Володимир Гутник, – передає «Укрінформ».

“Великі сподівання на децентралізацію справдились. Зараз загальний бюджет нашої ОТГ складає 132 млн грн. Більший фінансовий ресурс сприяє більшій фінансовій самостійності. Через освіту, медицину та культуру ми можемо впливати на ситуацію і краще господарювати”, – зазначив Гутник.

За словами голови, у планах Зимноводівської громади – спорудження ще одного дитячого садка, який має запрацювати уже наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові проходить Рада регіонального розвитку області, на якій презентують план розвитку регіону до 2021 року.

За дорученням Президента України Петра Порошенка в області у розрізі кожного населеного пункту сформували перспективні плани розвитку територій на 2019 – 2021 роки. Обговорення цих планів тривали більше двох місяців. На підставі пропозицій сформували загальний план розвитку області. Він включає основні інфраструктурні проекти, об’єкти соціальної та житлово-комунальної сфери, що повинні бути відремонтовані, збудовані, доведені до відповідного рівня експлуатації протягом згаданого періоду.

Участь у роботі Ради регіонального розвитку Львівщини взяв Президент України Петро Порошенко.

 

Коментарі

Позначки: , , ,