Голова ДБР сьогодні буде у Львові

Новини 04 Червня, 2019 101

Директора ДБР Романа Трубу підозрюють у зловживанні службовим становищем, службовому недбальстві і невиконанні рішення суду/Фото: Радіо "Свобода"

ГПУ відкрила кримінальне провадження на голову ДБР Романа Трубу

4 червня у м. Львів відбудеться одноденний семінар на тему: «Транскордонна співпраця щодо протидії кримінальним корупційним правопорушенням в митних органах», що проводиться Львівським територіальним управлінням НАБУ за підтримки Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в України.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

Серед учасників заходу:

Директор НАБУ Артем Ситник,

директор Центрального антикорупційного бюро Польщі Ернест Бейда

старший радник з питань боротьби з корупцією програми Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні Еляна Концевічуте

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба

представники антикорупційних інституцій з Польщі, Словаччини, Румунії, Молдови та Угорщини.

Мета заходу – налагодження транскордонної співпраці між антикорупційними органами України, Польщі, Словаччини, Румунії, Молдови та Угорщини.

Учасники семінару обговорять проблематику виявлення та розслідування корупції в митних та прикордонних службах,  корупції на місцевому рівні (з акцентом на співпрацю між органами боротьби з корупцією та місцевими органами влади та іншими правоохоронними органами), аспектах налагодження співпраці з антикорупційними органами та підрозділами боротьби із корупцією у митних та прикордонних органах держав, що межують із територією на яку поширюється компетенція Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України.

Як раніше повідомлялося, Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження на голову Державного бюро розслідувань Романа Трубу, повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко. За його словами, таким чином прокуратура зреагувала на заяву голови Ради громадського контролю ДБР Максима Болдіна та секретарки Ради Надії Корінної.

Про це інформує Радіо «Свобода».

Заявники, уточнює Лисенко, звинувачують Трубу в умисному невиконанні рішення суду, яке набрало законної сили, службовій недбалості, зловживанні службовим становищем і розголошенні даних досудового розслідування.

«Здійснення досудового розслідування кримінального провадження цього ж дня (3 червня 2019 року – ред.) доручено Головному слідчому управлінню Національної поліції України. Групу прокурорів, які здійснюватимуть нагляд за додержанням законів під час досудового розслідування, визначено з числа працівників Генеральної прокуратури України», – повідомив Лисенко.

У ДБР цю інформацію наразі не коментували.

Роман Труба очолив Державне бюро розслідувань у листопаді 2017 року.

У березні 2019 року ДБР повідомило про понад п’ять тисяч кримінальних проваджень, більшість із них – проти працівників правоохоронних органів.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,