«Голос» відкликав 35 членів ТВК через змову з «Слугою народу» (ВІДЕО)

Новини 13 Серпня, 2020 1 837
Кіра Рудик. Фото: відкриті джерела.

Кіра Рудик. Фото: відкриті джерела.

Керівництво партії викрило своїх представників у співпраці з іншими політсилами

Партія “Голос” “відкликатиме” з територіальних виборчих комісій Хмельниччини усіх своїх представників. Причина – підозра в співпраці з іншими партіями. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівниця партії “Голос” Кіра Рудик, пише “Четверта студія” з посиланням на Depo.Хмельницький.

“Наша служба безпеки перевірила інформацію негайно. Підозра обґрунтована. І мені, і голові Хмельницького осередку цього достатньо для негайного рішення: ми відкликаємо всіх 35-х членів ТВК. Голова осередку вже підписує відповідне подання в ЦВК,” – пише вона.

За її словами в партії проведуть повноцінне розслідування ситуації – чи був вплив на представників, хто і як на них впливав в обхід керівництва.

“Але чекати на результати не можемо. В “Голосі” нульова толерантність до корупції, нульова толерантність до “підкилимних домовленостей”, нульова толерантність до сірих схем. Тому навіть обґрунтованої підозри достатньо для такого рішення, – запевняє Кіра Рудик. – Ми йдемо на вибори чесно та відкрито. Ми мусимо показати людям, що є партія, яка здатна пройти всю кампанію чесно. І ми це зробимо.”

За коментарем очільника облорганізації Віктора Артеменка ГО “Опора”, в партії спробують знайти нових людей. Якщо не встигнуть – так вже й буде.

Відповідно до пункту 2 частини 4 статті 208 Виборчого кодексу України однією з причин дострокового припинення повноважень члена відповідної територіальної, дільничної виборчої комісії є внесення подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.

Коментарі

Позначки: ,