Гіршого способу занизити імʼя митрополита годі й придумати, – Остап Дроздов про перейменування Червонограда

Новини 21 Березня, 2024 486
Остап Дроздов

Остап Дроздов

Журналіст прокоментував рішення комітету

Примусь Богови молитися – чоло розіб’ють. Взагалі не поділяю захвату з приводу перейменування Червонограда у Шептицький.

Про це пише журналіст Остап Дроздов, інформує Четверта студія.

Ну гаразд, не Кристинопіль… Та у випадку з Шептицьким гіршого способу занизити величаве ім’я Митрополита годі й придумати.

«І тепер Шептицький – це буде не щось величне й сакральне для вкраїнства, а депресивне індастріал-містечко з потрісканими хрущовками і роздовбаними дорогами, хай простять мені мешканці.

І тепер буде шахта «Шептицька» з брунатними шептицькими териконами, які, згідно з правописом, писатимуться з малої літери ша. Графське прізвище Предстоятеля УГКЦ і Праведника Народів Світу перетворюється в звичайний прикметник, похідний від географічної назви.

І тепер у світ широкий підуть такі словосполучення, як каналізація Шептицького, і Шептицьке сміттєзвалище, і Шептицька панчішно-шкарпеткова фабрика, і очисні споруди Шептицького, і Шептицький завод залізобетонних виробів, і Шептицький тубдиспансер, і Шептицький гірничо промисловий район, і народний депутат від Шептицького, і Шептицький забійний цех, і, і, і…

Гарно хіба?», – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , ,