Гірше, ніж було: Шабунін розповів, як Зеленський покриває корупціонерів

Новини 16 Вересня, 2020 253

Фото: REUTERS

Скасування депутатської недоторканності, яким хизувався президент Володимир Зеленський і його монобільшість, – це фікція, пише у Facebook Голова правління “Центру протидії корупції” Віталій Шабунін.

На прикладі із Зе-депутатом Юрченком, якого НАБУ підозрює у корупції, Шабунін робить висновок: стало гірше, ніж було.

“Звертаю вашу увагу на кілька принципових моментів щодо плівок “Слуги Зеленського” Юрченка. Зеленський і його Слуги обманювали, коли кричали про скасування депутатської недоторканності. Це брехня, вони зробили ГІРШЕ ніж було. Тепер НАБУ навіть розслідувати депутата не може без підпису генпрокурора. Венедіктова не те що підозру Юрченку не підписала, вона дані відмовилася в ЄРДР внести”, – зазначає Шабунін.

“Спецоперацію було зірвано витоком інформації. Потекло чи з Венедиктової, чи з Зеленського/Єрмака/Смірнова+Татарова. НАБУ/САП зливати власну операцію не було жодного сенсу. Якщо Венедіктова не підпише підозру, чому я маю думати, що вона не в долі? Якщо Венедіктова підозру не підпише, а Зеленький її не вижене, то чому я маю думати, що він не в долі? Казкою про “себе хорошого, а Єрмака поганого” електоральних дітей нехай годує”, – зауважує Віталій Шабунін.

Загалом ці плівки яскраво демонструють убогість політичного класу, який керує нашою країною, – пише Голова правління ЦПК.

“Слуги Зеленського за “до@я” (пробачте, цитата) – проголосують мох і болото. Для них “до@я” це 80 тис. дол. Стандартна ж такса – 50 тисяч на депутатське рило. Воістину мікроби (цитата)”, – іронізує Шабунін.

Він переконаний, що це не єдина справа, в якій Венедиктова/Зеленський кришують своїх (і не тільки) депутатів.

“В абсолютно з аналогічною ситуацією (з Рознеблатом) Порошенко, його генпрокурор та депутати повели себе набагато достойніше. Тоді підозру депутату від БПП було підписано, а Рада (з більшістю Порошенка) недоторканність зняла”, – нагадав Віталій Шабунін.

Коментарі

Позначки: ,