Гірники шахти «Надія» припинили акцію протесту під землею

Новини 05 Вересня, 2020 248

Фото: Шахтарі Червонограда/ФБ

Гірники шахти «Надія», що декілька днів знаходились під землею, піднялися нагору. 

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Укрінформ, про це повідомив радник в.о. міністра енергетики Олександр Трохимець у Фейсбуці.

“Сьогодні о 9:25 всі шахтарі шахти «Надія», що декілька днів знаходились під землею, піднялися нагору. Невдовзі їм виплатять заробітну плату, яка була вкрадена попереднім керівництвом шахти”, – написав він.

Як повідомлялося, у Соснівці Львівської області більше тижня тривав протест гірників із шахти “Надія”. 18 з них залишалися під землею з вимогою виплатити їм заборговану за 5 місяців заробітну плату.

Фінансовий аудит ПрАТ «Шахта «Надія», проведений фахівцями Міненерго, виявив численні порушення у діяльності попереднього керівництва підприємства, що призвели до значних збитків і заборгованості з заробітної плати гірникам. Цей борг складає близько 50 млн грн. Міністерство передало матеріали аудиту в Офіс генпрокурора і Службу безпеки України для подальшого розслідування порушень.

Окрім підземного страйку, шахтарі та їх родичі перекривали міжнародну трасу Львів – Рава-Руська. Протестувальники попереджали, що акція триватиме до того часу, доки їм не повернуть всі зароблені гроші.

 

Коментарі

Позначки: , ,