Гірники Львівщини вимагають відставки міністра екології та вугільної галузі Оржеля (ПЕТИЦІЯ)

Новини 19 Лютого, 2020 212

Фото: "Над Бугом"

Червоноград є містом шахтарів. Його життя безпосередньо пов’язане з видобуванням вугілля, а отже, після початку імпорту електроенергії з Росії та проблемами з відвантаженням вугілля з українських державних шахт, які є в тому числі й у Червонограді, майбутнє поповнення бюджету та тисячі робочих місць червоноградців під загрозою.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Над Бугом”, українські шахтарі створили петицію до президента Зеленського з проханням відправити у відставку міністра екології Олексія Оржеля, який прагне знищити вітчизняну вугільну енергетику на догоду експортерам електроенергії з Росії.

ШАХТАРІ УКРАЇНИ ВИМАГАЮТЬ ВІДСТАВКИ МІНІСТРА ЕКОЛОГІЇ ТА ЕНЕРГЕТИКИ ОЛЕКСІЯ ОРЖЕЛЯ

Про це йдеться у петиції, яку створено на сайті Президента України. Зокрема, зазначається, що більшість вугледобувних підприємств України вимушені припинити діяльність з видобування вугілля у зв’язку з незацікавленістю профільного міністра у розвитку вугільної галузі. На думку автора петиції, в Україні відбувається знищення державного вугледобування, яке є запорукою енергетичної незалежності України. Також автори петиції вбачають у збільшенні імпорту електроенергії з Росії, Словаччини та Білорусі порушення принципів енергетичної незалежності України, — йдеться у тексті петиції.

Попри загострення ситуації у вугільній галузі, шахтарі готові далі працювати відповідно до своєї програми розвитку, зміцнюючи енергетичну незалежність України, — зауважує автор.

Зазначено, що станом на 29 січня 2020 року Міністерством енергетики та довкілля не вжито жодних дій з метою врегулювання ситуації щодо укладання договорів з реалізації та відвантаження вугілля, а також вирішення питання з виплати заробітної плати працівникам вугледобувних підприємств.

Особливо складною, на думку авторів петиції, є ситуація, що склалася у державному секторі вугледобування. “Для регіонів, де вугільні підприємства є містоутворюючими, питання можливого закриття шахт є дуже гострим, оскільки після закриття шахт не буде поповнення місцевих бюджетів, що призведе до вимирання міст регіонів” — йдеться наприкінці петиції з проханням до президента.

Станом на 19 лютого, петицію підписали 1210 осіб. Для того, щоб петиція була розглянута президентом, вона повинна набрати 25000 підписів. Підписати петицію можна тут.

Коментарі

Позначки: , , , ,