Гірняк виступив проти проведення перевиборів у Львові

Новини 18 Жовтня, 2021 114

Чи буде у Львівській міськраді більшість зі «Слуги народу» та «Самопомочі»

Джерела, втаємничені у задуми #ОфісПрезидента, схиляються, що політичне рішення про проведення позачергових виборів у Львівській громаді, вже фактично прийнято.

Про це у Фейсбуці пише політик Володимир Гірняк, інформує Четверта студія.

“Натомість скептики вважають, що «зеленим» немає у перевиборах жодного сенсу, оскільки не мають свого кандидата на голову, тож за такого розкладу проблематичним є проходження у раду партійного списку.

І тут дозволю собі заперечити. «Слуги народу» мають свого кандидата. Звати його – Андрій Садовий. І тут немає чому дивуватися. Зеленського із Садовим об’єднують доволі космополітичні погляди, хвороблива ненависть до опонентів та непереборне бажання нероздільної влади. Останнє може з часом стати каменем спотикання у їхніх стосунках, однак наразі у них все добре. Не дарма ж Андрій Іванович став де-факто правою рукою Президента по роботі з місцевими громадами”, – пише Гірняк.

Він додає, що остаточно відомо про можливість перевиборів стане на початку листопада, коли своє слово стосовно «малехівського конфузу» скаже Окружний суд Києва.

“Щодо дати проведення позачергових виборів, джерела наразі говорять про два варіанти: навесні і ще цього року. Весняний варіант більше відповідає здоровому глузду, однак у виборів «під ялинку» є свої переваги для їхніх ініціаторів. У передсвятковому гармидері легше досягнути необхідного результату. Адже проти об’єктивної непідготовленості простіше зіграти адмінресурсом.

Очевидними є й завдання ініціаторів перевиборів. При збереженні на посаді діючого голови, створити під нього слухняну більшість із новообраних депутатів «Самопомочі» та «Слуги народу». Тоді будь-які рішення у Львові можна буде приймати у турборежимі, чого «слуги» вже добре навчилися у Верховній Раді.

Навряд чи такий гіпотетичний формат може бути корисним Львову, який автоматично стане заручником домовленостей імені Зеленського-Садового. Не допустити такого небезпечного висліду для столиці Галичини можна лише консолідувавши опозиційні їм сили. Уже сьогодні політичні партії, яким не байдуже майбутнє міста, мають сісти за стіл переговорів і чітко окреслити візію розвитку Львова, яка буде зрозумілою мешканцям, а, відтак, підтриманою ними на позачергових виборах”, – написав Гірняк.

Коментарі

Позначки: , ,