Гідравлічні випробування у Львові: чому відключають гарячу воду (ВІДЕО)

Новини 26 Травня, 2021 195

Гарячу воду з ТЕЦ-1 подають до чотирьох районів міста — майже до тисячі будинків. Гідравлічні випробування, які зараз проводять, потрібні для того, аби перевірити справність труб по яких іде вода. Так намагаються уникнути серйозних аварій та відключення води у холодну пору року.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Любов Миханів мешкає у Шевченківському районі. Через гідравлічні випробування жінка без гарячої води. Каже, щодня гріє мінімум 10 літрів води.

“Рано обов’язково, ну і ввечері. Відро води – 10 літрів мусимо гріти, щоб помитися. Посуд так само воду гріємо, щоб помити. Але то вже таке, знаєте, мучимося і холодною водою стараємося, хоч руки мерзнуть”, — каже львів’янка.

Під час гідравлічних випробувань працівники установи перевіряють справність мережі. Для цього воду в трубах нагрівають, а далі під тиском, який перевищує звичайний, пускають по мережі.

“Якщо насоси працюють, а тиск не піднімається вище 10 атмосфер, значить десь є витік. Незначний, але він є. Щоб нам виявити його, я даю команду понизити тиск до робочого і ті бригади – 4 бригади, які зараз у Львові в нас працюють, обходять мережу з метою виявлення того витоку. Після того ми його локалізуємо і продовжимо випробовування”, — каже керівник гідравлічних випробувань Василь Вусик.

За словами директора Львівтеплоенерго Валентина Вольського, воду вимикають, бо інакшого способу відремонтувати тепломережу немає.

“Це крок у майбутнє для наступного опалювального сезону, щоб ми були впевнені, що пройдемо його без аварій і надійно. Довжина мереж дуже велика. Це сотні кілометрів. А зараз — це чи не єдиний момент, коли ми можемо зупинити ТЕЦ і провести там дійсно заміну чи ремонт величезного обладнання, що практично під час сезону неможливо зробити”, — каже директор “Львівтеплоенерго” Валентин Вольський.

Подачу гарячої води у Залізничному районі відновлять з 3 червня, решті мешканців доведеться чекати до 21 червня.

Коментарі

Позначки: , ,