Гідравлічні випробування теплових мереж у Львові проводитимуть після карантину

Новини 16 Квітня, 2020 397

Тривалість гідравліки залежить від кількості виявлених поривів

Цьогоріч гідравлічні випробування теплових мереж планують проводити після завершення карантину.

Про це повідомила заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарств Ірина Маруняк.

«Зазвичай гідравлічні випробування теплових мереж ми проводимо після завершення опалювального сезону. Натомість цього року гідравліку наші тепловики будуть проводити після завершення карантину. Важливо, щоб зараз, в цей непростий час, мешканці нашого міста стабільно отримувати гарячу воду”, – каже Маруняк.

За її словами, щодо гідравліки, то під час цих випробувань “ми зупиняємо усі джерела теплопостачання, зокрема ТЕЦ-1 і ТЦ «Північну» (ТЕЦ-2), зупиняємо подачу гарячої води, і подаємо в теплові мережі воду з підвищеним тиском, щоб зрозуміти, як мережі працюють, як витримують навантаження. Як правило, виникають пориви в тих місцях трубопроводів, які є пошкоджені. Далі виявлені пориви на трубопроводах ми ліквідовуємо”.

“Гідравліка є дуже важливою. Адже, якщо не виявити слабких місць на тепломережі, їх не ліквідувати, то є небезпека, що під час пуску тепла можуть виникати аварійні ситуації. Також, що важливо, під час гідравліки відбувається зупинка ТЕЦ-1 і ТЕЦ-2 — найбільших джерел теплопостачання, які працюють цілий рік. І саме тоді ми можемо відремонтувати їхнє обладнання, щоб спокійно входити в новий опалювальний сезон. Тривалість гідравліки залежить від кількості виявлених поривів. Зазвичай вона триває до місяця часу”, — розповіла Ірина Маруняк.

Коментарі

Позначки: , ,