Геращенко вимагає від Зеленського відповідей щодо зустрічі вантажу “Мрії”

Новини 30 Квітня, 2020 1 678
Між Рабіновичем і Геращенко сталася перепалка через мову. Фото: 5 Канал.

Гуманітарний вантаж, доставлений літаком «Мрія», який особисто зустрічав президент Зеленський, виявися комерційним вантажем. Тож є багато запитань щодо організації і оплати цього рейсу. Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко на позачерговому засіданні Верховної Ради, пише Четверта студія.

«Все почалося з того, що поки вся країна на карантині, «Слуги» без масок у «Велюрі» п’ють каву, тому що там створили «штаб порятунку Києва», – зауважила вона.

«Та й маски не можна купити, тому що літак «Мрія», який зустрічав особисто президент Зеленський, привіз якийсь комерційний вантаж, який зустрічала вся владна ієрархія країни для того, щоб потім завезти їх в «Епіцентр» і там розпродавати», – сказала Ірина Геращенко.

«У нас є дуже багато запитань: хто ж сплачував за цей рейс «Мрії»? Це був комерційний рейс чи його сплачували з українського бюджету? Скільки ж там привезли комерційного вантажу, а скільки привезли гуманітарного?» – заявила співголова фракції.

«У нас дуже багато запитань до подвійних стандартів не тільки «велюрової політики», а й до того, що відбувається у Верховній Раді України. Коли наша політична сила жодного разу не змогла отримати від президії підписні листи для того, щоб сьогодні, наприклад, провести засідання для розгляду закону про страхування лікарів», – додала депутатка.

Ірина Геращенко зазначила, що так само фракція не змогла отримали підписані листи для скликання засідання по створенню слідчої комісії про розслідування справи вбивства журналіста Шеремета.

«Тому що президент і його компанія так само вже оголосили винних у вбивстві, коли звинуватили в цьому у прямому ефірі волонтерів і ветеранів», – зазначила вона.

«Ми вимагаємо від влади відмовитись від тактики подвійних стандартів і «велюрової політики», – сказала Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: , , ,