Генпрокурор розповість нардепам про сенсації Міхеїла Саакашвілі

Новини 05 Грудня, 2017 23

Генеральний прокурор України Юрій Луценко

На сьогодні Службою безпеки і ГПУ розкриті джерела фінансування так званого “Міхо-майдану”, – Сергій Березенко

Фракція ”Блок Петра Порошенка” попросила генерального прокурора Юрія Луценка сьогодні о 16.00 доповісти у Верховній Раді щодо ситуації із затриманням екс-голови Одеської ОДА, лідером «Руху нових сил» Михеїлом Саакашвілі та фінансуванням акції біля парламенту. Про це у коментарі журналістам повідомив заступник голови фракції “БПП” Сергій Березенко, повідомляє УНІАН.

“Ми сьогодні звернулися до генерального прокурора і попросили його о 16.00 бути на трибуні і доповідати. Я думаю, що те, що ви почуєте, буде мати сенсаційний характер”, – сказав депутат.

На уточнювальне запитання, що мається на увазі під “сенсаційним характером”, Сергій Березенко зауважив, що наразі не хотів би про це говорити.

“Ми попередньо знаємо, що на сьогодні розкриті Службою безпеки і ГПУ джерела фінансування так званого “Міхо-майдану”. Я думаю, що ті люди, які фінансують цей майдан, будуть серйозним сюрпризом як для преси, так і для всієї України”, – зазначив парламентарій.

На запитання, чи саме через цю заяву Луценко не поїхав до США на Глобальний форум з повернення активів, Березенко відповів ствердно.

“Інкримінується 256 — стаття (Кримінального кодексу України) пособництво злочинному угрупуванню і 110-а, якщо не помиляюся, – це державна зрада”, – додав заступник голови фракції.

Сергій Березенко також висловив думку, що доповідь правоохоронців має бути відкритою, і першим питанням має йтися саме про ситуацію з Міхеїлом Саакашвілі, а вже потім — про ситуацію щодо правоохоронних органів. Депутат також уточнив, що парламент має проголосувати за запрошення Юрія Луценка.

 

Коментарі

Позначки: ,