Донбас і Крим – це Україна, жодної стіни між нами ставити не можна, – Артур Герасимов

Новини 08 Грудня, 2019 313

Україна повинна посилювати міжнародний тиск на Російську Федерацію, щоб якнайшвидше повернути тимчасово окуповані території. Відмежування стіною від української землі і українців в окупації, як це пропонують зробити представники нової влади в разі невдачі на нормандських переговорах, – неприпустиме. Про це заявив співголова фракції «Європейська солідарність» Артур Герасимов журналістам під час Всеукраїнського віче «Червоні лінії для Зе!» на Майдані Незалежності.

«Донбас – це Україна, і Крим – це Україна. Жодної стіни ставити не можна. Треба підсилювати тиск на країну-агресора і підсилювати санкції для того, щоб тимчасово окуповані території якнайшвидше повернулись до української сім’ї», – прокоментував він заяву радника президента Андрія Єрмака про готовність побудови стіну й заморозити конфлікт в разі провалу Зеленського на переговорах у нормандському форматі.

Співголова фракції «Європейська Солідарність» нагадав, що Україна протягом останніх п’яти років стоїть на передовій захисту демократичних цінностей Європи, тому заслуговує на підтримку західних союзників.

«Україна стоїть на передовій захисту демократичних цінностей всієї Європи – от саме цю позицію треба перш за все пояснювати там і добиватися того, що вигідно перш за все Україні», – заявив він.

Лідер фракції «Європейська Солідарність» застеріг Зеленського від переговорів з Путіним сам-на-сам та нагадав про головні вимоги українців до свого президента на цих перемовинах.

«Жодної федералізації, жодних прямих перемовин і також, надважливо, жодних політичних рішень без безпекового компоненту. Вчора через обстріли терористів знову загинув український військовий. Поки це не спиниться, поки не перестануть гинути українські військові і українці на цій війні, про жодні політичні речі мову вести не можна».

«Ми вважаємо, що прямі перемовини з Путіним вести не можна, бо будуть маніпуляції, буде обман і буде намагання використати недосвідченість української влади в міжнародних відносинах, щоб значно зміцнити позиції країни-агресора і значно зменшити позиції України», – наголосив Артур Герасимов.

Коментарі

Позначки: ,