Галицька митниця прокоментувала протести у Краківці

Новини 24 Січня, 2020 470

На Львівщині на пункті пропуску з Польщею палили шини. Фото Варта-1

Акції протестів, які відбувались учора біля пункту пропуску «Краковець-Корчова» і сьогодні біля управління Галицької митниці, це реакція на заходи, які вживає митниця щодо протидії незаконному ввезенню товарів на митну територію України.

Як пише «Четверта студія» про це йдеться у повідомленні відомства на ФБ.

«Упродовж останніх двох днів організована група людей (близько 100 мікроавтобусів з 5-9 пасажирами) намагається провезти в Україну подріблену партію товарів: побутової техніки, телевізорів, автозапчастин, побутової хімії та інших. Прикриваючись нормою ввезення товарів, вони намагаються уникнути оподаткування. Однак насправді для організаторів це бізнес, громадян, які перебувають у мікроавтобусах, підзаробіток, а для держави недоврахування до Держбюджету платежів. Важливо, що такі «вояжі» громадяни здійснюють 2-3 рази на тиждень.

Як результат лише, впродовж останньої доби завдяки ретельному митному контролю громадяни за товар понад норму в трьох митних постах сплатили до Держбюджету понад 300 тис. грн. митних платежів. Незважаючи на тиск, митники і надалі забезпечуватимуть дотримання законності під час митного контролю»,- зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, на Львівщині на пункті пропуску з Польщею запалили шини.

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,