Галичани вимагають припинити перетворювати Львів на алкогольну столицю

Новини 29 Вересня, 2020 6 893

Фото: ФБ/Рух Тверезих Галичан

3 жовтня в місті заплановано проведення фестивалю “самогонки”

Галичани протестують проти численних «алкогольних» фестивалів у Львові і закликають владу міста «припинити перетворювати Львів на алкогольну столицю.

Як пише «Четверта студія», на сторінці спільноти «Рух тверезих Галичан» у ФБ повідомляється, що 3 жовтня 2020 року в місті Львові заплановано проведення фестивалю “самогонки” та “пивного” забігу.

«Ми вважаємо неприпустимим проведення будь-яких свят, фестивалів та заходів, у яких пропагується поглинання алкоголю. Алкоголь – це легальний наркотик, через який кожного дня гинуть люди, розпадаються сім’ї, стаються ДТП, вчиняються злочини. Відповідно до загальноприйнятих міжнародних норм, нацією що вимирає, вважається така, яка поглинає понад 8 л чистого спирту на душу населення впродовж року. В Україні цей показник становить 15,6 л, що свідчить про незворотній процес деградації і вимирання. Щодня алкоголь вбиває 216 українців. Це отруєння, кардіопатії, а також інші захворювання і нещасні випадки, пов’язані із прийомом алкоголю», – наголошується у тексті.

Як зазначають автори звернення, «в такій ситуації замість того щоб всіма силами зупиняти процес алкоголізації та повернути суспільству природну тверезість, ми бачимо як в українських містах один за одним проходять алкогольні фестивалі. На них крім нездорового проведення часу дорослими, всіляко програмується та залучається до алкоголю молоде покоління».

Фізична культура та спорт несумісні з алкоголем. Під час фізичної активності, зокрема бігу, зростає навантаження на організм, збільшується пульс. Це нормально для здорової людини, проте якщо після навантаження отруїти себе алкоголем – то навантаження на серце різко посилюється і це може мати непередбачувані наслідки для здоров’я. Проте організаторам таких дійств до лампочки здоров’я людей, їх цікавить нажива і прибутки будь-якою ціною.

Мало того, що у нас в місті стіни житлових будинків, навчальних закладів, шкіл, гуртожитків розписані адресами каналів, де можна придбати наркотики; що у нас в стінах університету облаштовують нарколабораторію; що у нас в області кожного місяця ловлять понад 5 сотень нетверезих водіїв, а дітей вже з 10 років привозять в міську лікарню без свідомості з сильним алкогольним отруєнням, в нас ще насмілюються проводити алкогольні фестивалі та алкогольні спортивні заходи. Це дуже цинічно та ганебно!,- пишу автори звернення.

«Звертаємося до Львівського міського голови та голів депутатських фракцій з вимогою припинити перетворювати Львів на алкогольну столицю. Просимо з цього приводу сказати своє слово і представників духовенства, громадських діячів, освітян та всіх небайдужих львів’ян. Ми разом маємо усвідомити всю небезпеку алкоголізації, яка носить характер пандемії і спільно докладати всіх зусиль для повернення суспільству тверезості!», – зазначається у тексті звернення.

ВИМАГАЄМО ПРИПИНИТИ СПОЮВАТИ НАЦІЮ!(Просимо максимально поширити звернення)Нам стало відомо, що 3 жовтня 2020 року в…

Опубліковано Рух Тверезих Галичан Понеділок, 28 вересня 2020 р.

Коментарі

Позначки: ,