Футболісти збірної України розповіли, за рахунок чого змогли перемогти одну з найкращих збірних світу

Новини 14 Жовтня, 2020 277

Віктор Циганков у матчі з Іспанією / фото REUTERS

Прокоментували домашню перемогу над Іспанією

Футболісти збірної України прокоментували домашню перемогу над Іспанією в четвертому турі групового раунду Ліги націй (1:0).

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, слова гравців призводить сайт телеканалів “Футбол 1/2/3”.

Автор переможного голу Віктор Циганков заявив, що не вважає себе героєм:

“Я не герой, герой – це команда. Ми вийшли на матч з єдиним колективним духом, намагалися обіграти Іспанію. Знаємо, що це за збірна, за рахунок чого вони грають. Намагалися не дати їм сьогодні простору. Їх гравці відразу карають за найдрібніші помилки. У нас був колективний дух – все склалося вдало.

Ми розуміємо, що зіграли попередні три матчі не найкращим чином. Хотіли реабілітуватися перед уболівальниками. Дуже вдячні, що вони сьогодні прийшли і підтримали, ми граємо для них. Кожен тренер і футболіст віддав душу і серце на полі, на лавці”.

Олександр Зубков зазначив, що команда робила ставку на захист:

“Вважаю, що це заслужена перемога. Ми працювали для цього, багато переміщалися, більшу частину часу проводили в обороні. Шукали свої моменти. Десь трохи поспішали, коли отримували м’яч. Але головне – витерпіли.

Ми дотримувалися плану на гру, грали більше від оборони, компактно. Намагалися не давати їм створювати моменти біля своїх воріт. Тільки зараз починаємо розуміти, що обіграли Іспанію. Дуже багато емоцій і сил віддали на полі”.

Воротар Георгій Бущан підкреслив, що іспанці не були готові до тактики збірної України:

“Це іспанці. Ми виходили з їхньої гри. Сьогодні ми не можемо грати у свій футбол, зі зрозумілих причин. Нам довелося перебудуватися, грати простіше. Іспанці не були до такого готові. Хочу привітати всю команду і країну з цим історичним досягненням.

Але я не хочу, щоб ця перемога була єдиною. У нас був непростий тиждень. Всі терпіли, старалися, билися для цього результату”.

Україна – Іспанія: підсумки

Для збірної України ця перемога стала першою після серії з трьох поспіль поразок.

Збірна України вперше у своїй історії обіграла Іспанію. Минулі п’ять матчів завершувалися успіхом “Червоної Фурії”, а ще один – внічию.

Після чотирьох турів Україна з 6 очками посідає у своїй групі третє місце, поступаючись Німеччині за додатковими показниками. Відрив від швейцарців становить 4 очки.

Свій наступний матч українці проведуть 11 листопада – це буде товариська зустріч з Польщею на виїзді. 14 листопада в п’ятому турі Ліги націй підопічні Андрія Шевченка зустрінуться з Німеччиною.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,