ФРН дасть додаткові 750 тисяч Україні

Новини 30 Листопада, 2017 78

Ілюстративне фото

Гроші підуть на гуманітарні проекти для постраждалих у конфлікті на сході України

Уряд Німеччини надасть додаткові 750 тисяч євро у 2018 і 2019 роках на гуманітарні проекти для постраждалих у конфлікті на сході України. Про це Укрінформу повідомили в четвер у посольстві ФРН в Україні.

Ще 400 тисяч євро виділить Мальтійська служба допомоги. “Уряд Федеративної Республіки Німеччина і впродовж наступних років надаватиме підтримку Мальтійській службі допомоги для продовження її проектів гуманітарної допомоги з метою психосоціальної опіки осіб, постраждалих внаслідок триваючого конфлікту на сході України. Для цього Німеччина додатково виділить близько 750 тисяч євро у 2018 і 2019 роках. Сама гуманітарна організація зробить суттєвий власний фінансовий внесок в розмірі близько 400 тисяч євро для здійснення проектів”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, проект, який ще впродовж минулих років отримав підтримку Федерального уряду Німеччини в розмірі близько 1,2 мільйона євро, передбачає не лише надання прямих послуг з підтримки осіб, постраждалих від конфлікту: на додаток до цього здійснюється підвищення кваліфікації представників органів місцевої влади, гуманітарних закладів та служб підтримки у формі навчальних заходів.

Як додали у посольстві ФРН, цільовими територіями проведення заходів є Луганська й Донецька області, в яких будуть працювати мобільні команди, щоб дійти до тих, хто потребує допомоги, у віддалених районах (наприклад, вздовж лінії розмежування). При цьому Мальтійська служба допомоги тісно співпрацює з партнерськими організаціями в Україні: ГО “Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій”, а також Національним університетом “Києво-Могилянська академія”, йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , ,