Фракції, які підтримали бюджет, фактично є владною коаліцією і несуть відповідальність за ситуацію в країні, – Порошенко

Новини 07 Листопада, 2020 199

роект Державного бюджету на 2021 рік не враховує того, що Україна перебуває у кількох кризах одночасно. А ті політичні сили, які підтримали провладну фракцію «Слуга народу», фактично об‘єднались в коаліцію і несуть відповідальність за розвиток ситуації в державі.

Про це заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко у коментарі ТРК «Україна», пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу “ЄС”.

«Цей бюджет є свідченням нерозуміння владою ситуації потрійної кризи, в якій опинилась країна. Це криза безпекова. І в умовах безпекової кризи бюджет передбачає скорочення фінансування ЗСУ і сектору безпеки. Не поліції, а сектору безпеки, ЗСУ. Чому?  Це пояснив Кравчук: він вважає, що не треба озброювати армію, а треба вести капітулянські переговори. Це точно тактика Януковича. Це жахливо», – обурюється Петро Порошенко.

«Друга криза – пандемія коронавірусу. Ви сподіваєтеся, що коронавірус припиниться до грудня місяця цього року? Ви маєте більше 200 людей, які помирають у вас щодня. І ви нічого не закладаєте, продовжучи далі дерибанити бюджет», – апелює до влади Порошенко.

«Криза економічна, бо ви не закладаєте нічого, крім того, де ви будете дерибанити, – щодо підтримки людей, приватного сектору, ФОПів», – перераховує Порошенко.

Він наголосив, що в таких умовах за такий проект бюджету «Європйська Солідарність» як опозиційна сила не голосувала.

«Завжди за бюджет голосують політичні сили, які на себе беруть відповідальність за долю країни – і несуть цю відповідальність. Вони є владою. І кожен депутат, кожна фракція, яка проголосувала за цей бюджет, а раніше голосувала за призначення міністра, за призначення голови Нацбанку, за призначення керівника спецслужб – вони і є справжня коаліція, яку б опозиційну риторику вони б не вибрали», – вважає Петро Порошенко.

«Це  ганебно по відношенню до українського народу, бо він краще за будь-які пропогандиські відосики і фільми Голобородька бачать, що відбувається з економікою, з медициною. Бачить, що відбувається із «закінчимо війну за два тижні», з капітуляцією», – переконаний п’ятий Президент.

Порошенко наголосив, що «Європейська Солідарність» на відміну від влади має стратегію і знає, що робити. «Ми готові підставити плече, але не тоді, коли продовжується безглузда політика», – резюмує Петро Порошенко.

Коментарі

Позначки: , ,