ФОПи у червоній зоні карантину отримають по 8 тисяч гривень допомоги

Новини 30 Березня, 2021 52

Епіцентр коронавірусу: у центрі Львова під вікнами Садового відбувається концерт. Фото Андрій Москаленко/ФБ

Сьогодні, 30 березня, Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроєкт №5300 про фінансову підтримку підприємців, які змушені зупинити свою діяльність через карантинні обмеження в “червоних” зонах, передає “Укрінформ“.

Згідно з документом, застрахований ФОП чи працівник, який в нього працює, має право на отримання допомоги з держбюджету на підставі самостійного звернення у розмірі 8 тис. грн. Окрім цього підприємці та працівники можуть потенційно розраховувати на допомогу від місцевої влади у розмірі, який буде визначено органами місцевого самоврядування.

При цьому встановлюються обмеження на виплату допомоги. Зокрема, не зможуть розраховувати на державні кошти наймані працівники, які на дату звернення працюють у суб’єкта господарювання, що не нарахував єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за всі місяці відповідного кварталу або якщо середня зарплата найманого працівника перевищує 30 тис. грн. При цьому середня зарплата розраховується за три останні місяці, які передували зверненню.

Не отримають “карантинних” і ФОПи, які зареєструвалися три місяці тому, або припинили свою діяльність, або в останній рік сплатили ЄСВ за себе менше ніж за 6 місяців.

Коментарі

Позначки: , ,