Фонд Порошенка відправив перші 10 тисяч захисних костюмів для лікарів

Новини 05 Квітня, 2020 345
Фонд Порошенка відправив перші 10 тисяч захисних костюмів для лікарів

Фонд Порошенка відправив перші 10 тисяч захисних костюмів для лікарів

Порошенко наголосив, що на світовому ринку  зараз є величезний ажіотаж навколо медзасобів

Перші 10 тисяч спеціальних захисних костюмів, які були доставлені з Китаю коштом корпорації Roshen та “Благодійного фонду Порошенка”, відправлені в лікарні Чернівців, Тернопільської області, Києва та Вінниці. Про це заявив п’ятий президент, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко, передає РБК-Україна.

Як повідомляє прес-службі партії, протягом найближчого тижня у Порошенка планують доставити такі костюми й в інші області України.

“Україна зараз опинилася перед надзвичайно серйозними викликами. На додаток до російської агресії – ще епідемія коронавірусу і серйозні економічні труднощі. Так само, як ми у 2014-2015 роках об’єдналися і давали відсіч російській агресії зусиллями добровольців, волонтерів, простих громадян. Так само, як тоді ми збирали бронежилети, розгрузки, найбільш необхідне в роздягнутій, роззброєній і майже знищеній українській армії. Так само зараз ми маємо захистити наших лікарів, бо саме вони зараз на передньому фронті боротьби з коронавірусом”, – заявив Порошенко.

За його словами, лікарі мають бути одягнені в захисні костюми, мати якісні маски, якісні противірусні окуляри, бахіли, рукавички, мати головне обладнання і ліки для того, щоб рятувати українців. Також Порошенко наголосив, що на світовому ринку зараз є величезний ажіотаж навколо медзасобів.

“Фактично там, де ми замовили 70 тисяч, зараз завод намагається зірвати нам контракт, бо приїхали росіяни з валізами грошей і намагаються перехопити наш контракт. Але ми точно поставимо в Україну необхідну кількість захисних костюмів. Сьогодні вже костюми пішли в найбільш уражені регіони України. Це Чернівці та Тернопіль. Частина залишиться в Києві, частина поїде у Вінницю. І врешті-решт протягом тижня ми зробимо, щоб в кожному обласному центрі лікарі мали чим захищатися. Лише за цих умов вони зможуть надавати якісну медичну допомогу українцям”, – додав Порошенко.

Коментарі

Позначки: ,