Фонд Порошенка купив для лікарів захисних костюмів удвічі більше, ніж уряд Зеленського

Новини 07 Травня, 2020 327

Уряд Зеленського закупив близько 70 тис. захисних костюмів для лікарів, а Фонд Порошенка завіз вже понад 100 тис штук і закупив 135 тис.

Про це сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар з трибуни парламенту.

«В цьому залі ми вперше з вами зібралися, щоб поговорити про найактуальніші проблему- коронавірус… Давайте поговоримо, якою є реальна ситуація? Ми говоримо, що ми карантин впроваджували для того, щоб підготувати систему охорони здоров’я. Як ми її зараз підготували? Вдумайтеся – два місяці карантину. Що відбувається? Ми вчора на комітеті заслухали заступника міністра охорони здоров’я. Ви знаєте, скільки держава Україна закупила захисних костюмів лікарям, бо не можна підготувати систему охорони здоров’я, не захистивши лікарів? Біля 70 тис. штук. Фонд Порошенка завіз в Україну вже понад 100 тис штук, а закупив – 135 тисяч. Якщо ви підете в лікарню, а ми там буваємо щодня, перше, що вам скажуть лікарі – ми маємо якісь засоби захисту завдяки або волонтерам, або місцевій владі», – наголосила Сюмар.

«Друге, що вам скажуть лікарі: ті, хто першими стикаються з коронавірусом – це екстрена медицина, яку кожен з вас буде викликати, якщо стане погано. У них навіть паливно-мастильних матеріалів немає, щоб доїхати на виклики. Ви думаєте, вони в епоху коронавірусу їздять на виклики в захисних костюмах? Ні. Ви думаєте, їх хтось тестує? Ні», – додала депутат.

Сюмар також наголосила на необхідності виконання ухвалених законів виконавчою владою.

«Тому я як співавтор і вся фракція «Європейська Солідарність» буде підтримувати цей законопроект, але головне – добитися його виконання. Бо якщо буде так як із зарплатами, де є 300% записаних в законі, а за місяць ніхто не спромігся «підзаконки» написати, то все це порожній звук. Ми в результаті так «підготуємо» систему охорони здоров’я, що лікувати буде нікому», – застерігає Вікторія Сюмар

Коментарі

Позначки: , ,