Федина відповіла на закиди Венедіктової

Новини 07 Квітня, 2020 10 726
Софія Федина. Фото: Прямий.

Софія Федина. Фото: Прямий.

Мої дії неприйнятні? Неприйнятно нагадувати, що на передовій стріляють? Неприйнятно вимагати поваги до захисників? Неприйнятно відстоювати державні інтереси і протидіяти здачі української землі? Ще скажіть, що неприйнятно бути українцем і боронити свою землю! Бо в будь якій нормальній державі неприйнятними  є зневага до захисників і здача державних інтересів! Саме цих питань стосувався стрім!

Як пише “Четверта студія”, саме так відреагувала на заяву  генпрокурора України Ірини Венедиктової, яка назвала “неприйнятними дії народного депутата Софії Федини, через які проти неї порушили справу про “погрози вбивством” Президенту Володимиру Зеленському”,   народний депутат України Софія Федина на своїй сторінці у ФБ.

“Сталінські тоталітарні правила в дії. А за використання державних органів для персональної розправи з інакомислячими патріотами, волонтерами, ветеранами доведеться ще відповідати”,- наголосила Федина.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Ірина Венедіктова назвала неприйнятними дії народного депутата Софії Федини, через які проти неї порушили справу про “погрози вбивством” Президенту Володимиру Зеленському.  Про це Венедіктова сказала в інтерв’ю виданню “Українська правда”.

“Дивіться, в нас є підозра, підписана прокурором, прокурор буде відстоювати обвинувальний акт в суді. Але тут же ситуація не про це насправді. Тут ситуація про міру належної поведінки народного депутата. Наскільки в нас народні депутати взагалі розуміють їхнє завдання і місію, для чого вони прийшли. І наскільки наші, знов-таки, державні інституції можуть викликати повагу”, – зазначила вона.

Венедіктова сказала, що, на її думку, ті дії, які були продемонстровані депутатом Фединою, є неприйнятними.

“Я взагалі не уявляю, просто не уявляю собі, що таке могло би статися в Сполучених Штатах Америки чи в Європейському Союзі”, – додала вона.

Як повідомлялося,  слідчі ДБР наприкінці листопада 2019 року направили на погодження до ГПУ проєкт повідомлення про підозру “у погрозі вбивством щодо Президента України” народному депутату від “Європейської солідарності” Федині та волонтерці Марусі Звіробій.

Вони є фігурантками справи, порушеної за фактом їхніх висловлювань на адресу Президента Зеленського 26 жовтня 2019 року.

12 лютого Федині вручили повідомлення про підозру в Державному бюро розслідувань.

10 березня Печерський районний суд Києва обрав Федині запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Коментарі

Позначки: , , , ,