Федина розповіла усю правду про децентралізацію Зеленського

Новини 13 Січня, 2020 781
Софія Федина. Фото: 4studio.

Софія Федина. Фото: 4studio.

Під час нормандської зустрічі президент України Володимир Зеленський погодився на особливий статус для Донбасу. Про це у прямому ефірі телепрограми “Інформаційний день” на 5 каналі-Львів заявила народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина, пише Четверта студія.

Нардеп переконана, що гучним справами в країні Зеленський відвертає увагу українців від домовленостей під час нормандського формату.

“Справа Шеремети – це перш за все – відвернення уваги від нормандської зустрічі. Тільки ж закінчується  саміт, ми починаємо аналізувати, до чого там домовились, і тут вибухає скандальна справа Шеремета. Але проблематика тут зовсім інша”, – каже Федина. Вона додає, що під час зустрічі у нормандському форматі пройшло тихо – це те, що текст фінального комюніке на сайті французького президента і на сайті українського президента були відмінні. І виявилось, що текст на французькому сайті справжній, а там зазначалось, що українська сторона погодились на надання особливого статусу Донбасу.

Софія Федина також додала, що новий законопроект про децентралізацію призведе до знищення України.

“Другий важливий момент, що ми не помітили за справою Шеремета – це внесення тексту законопроекту про децентралізацію. Це, по суті, є доказом про особливий статус Донбасу, і якщо законопроект буде прийнятий, він дасть можливість депутатам монобільшості “перекроїти” усю Україну. Цим самим можна буде надавати особливі статуси будь-якому регіону України. Можуть просто кивнути пальцями і монобільшість приєднає Львівщину до Луганщини, Херсонщину до Харківщини, змінити столицю – і на це все навіть не буде потрібна конституційна більшість. Це може бути не те що федералізацією, а знищенням України”, – переконана Федина.

З іншого боку, каже нардеп, справа Шеремета – це чіткий удар по тих, хто сьогодні єдиний чинить опір московській агресії.

“Зараз волонтерсько-ветеранське військове середовище – це середовище надзвичайно цілісне, яке вміє думати, і його треба знищити. Саме так виглядають дії сучасної влади. По суті, все робиться для того, щоб знищити останній форпост, що захищає Україну”, – додала народний депутат.

Софія Федина розповіла, що готується до потенційних обшуків через скандальне відео у Фейсбуці з Марусею Звіробій.

“Якщо влада діє абсурдно, ми має в цьому абсурді давати гідну відповідь. Влада найнята на роботу людьми і саме люди повинні сказати останнє слово. Те, що зараз відбувається – це тотальний безпорядок, спрямований на знищення України”, – сказала Федина.

Коментарі

Позначки: , , , ,