Федина розповіла про вплив Зеленського на Разумкова (ВІДЕО)

Новини 06 Листопада, 2020 247
Софія Федина. Фото: Прямий.

Софія Федина. Фото: Прямий.

Рішення Зеленського щодо Конституційного Суду позбавило його останньої підтримки парламентарів, які бояться відповідальності за конституційний переворот, але оточення президент продовжує відстоювати його владу.

Про це в ефірі “Прямого” заявила народна депутатка від партії “Європейська Солідарність” Софія Федина, пише Четверта студія

“Тут є ситуація дуже цікава в плані того, що “слуги народу”… я навіть би не сказала, що фракція “Слуга народу”, але оце от середовище у Зеленського почало змагатися за владу. Тому що Зеленський її втрачає. І ми маємо, за різними оцінками, від чотирьох до шести різних груп всередині цього середовища, жодне з яких не підпорядковується Зеленському”, – підкреслила депутатка.

Вона також додала, що за потреби розв’язати питання Конституційного Суду “Слуги народу” відмовилися підтримувати президента  та його проєкт.

“Коли Зеленський подає в парламент абсолютно неконституційний законопроєкт, теоретично будучи главою монобільшістю, яка відповідає за ту головну зелену кнопку, монобільшість мала би на це погодитись. Натомість парламент коментує, що цей законопроєкт все-таки незаконний і неконституційний, і з’являється нова особа, новий лідер потенційної монобільшості, який пропонує більш-менш законний спосіб. Причому навколо цього законопроєкту об’єдналося дуже багато різних фракцій. Тобто, по суті, представники всіх фракцій навколо цього об’єдналися”, – зазначила Федина.

Вона зазначила, що за рахунок свого варіанту розв’язання проблеми КСУ вплив Разумкова у Раді значно збільшився.

“Цікавий нюанс полягає в тому, що якраз багато хто почав говорити, що Зеленський втрачає вплив, Разумков набуває вплив, і парламент через законопроєкт Разумкова хоче зняти з себе відповідальність за прийняття потенційно неконституційного законопроєкту. Зрештою, якщо Зеленському так хочеться порушувати Конституцію, так хай він порушує це своїми руками, а не руками парламенту. Тому що це все-таки на майбутню відповідальність. І коли виявилося, що Разумков здобув консолідовану підтримку парламентарів, з’являється раптово Дубінський, який каже: альо, а я вам все заблокую”, підкреслила народна обраниця.

Вона також додала, що в ході прийняття бюджету на 2021 не можна не відзначити різкої зміни позицій Разумкова.

“І дуже цікавий нюанс сьогодні відбувся. Я думаю, колеги якраз так само його помітили. Коли провалили голосування за Бюджетний кодекс, що сталося? Ми терміново проголосили позачергову сесію, терміново засів комітет, терміново все провели і зібрали голоси. Коли ж ми кажемо, що якщо у нас є доцільність, надзвичайно кричуща доцільність прийняти все-таки цей законопроєкт, оскільки у нас є альтернативний, терміново збираємо комітет, терміново розглядаємо і терміново робимо ще одну позачергову після пленарного засідання, щоб прийняти те, що ми зрештою обіцяли нашим закордонним партнерам, – а тут виявляється, що ми будемо робити все так робити по букві закону, що ми зможемо повернутися до цього питання тільки через два тижні. В мене особисто враження, що Разумкова просто дуже приставили до стінки і сказали бути слухняним”, – відзначила депутатка.

Коментарі

Позначки: ,