ФДМУ призначив директора Дрогобицької солеварні

Новини 07 Лютого, 2021 371

Фото: ДМР

На території ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод» перебуває 9 пам’яток архітектури

Фонд держмайна підписав указ про призначення Олега Петренка директором солеварні.

У Фонді держмайна України 5 лютого підписали наказ та офіційно призначили нового директора державного підприємства «Солевиварювальний Дрогобицький завод». Ним став дрогобичанин Олег Петренко.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє “ВАРТО”.

У листопаді 2019 року Дрогобицьку солеварню включили у список об’єктів на приватизацію. Оскільки підприємству майже 700 років і це найстарша у нашій частині Європи солеварня, Львівська обласна рада та обласна державна адміністрація зверталися до Уряду – зберегти унікальне підприємство.

У лютому Уряд передав підприємство з відання Міністерства сільського господарства на Фонд держмайна. А в листопаді останній провів конкурс на керівника ДП. Ним обрали дрогобичанина, юриста Олега Петренка.

Довідково. На території  державного підприємства «Солевиварювальний Дрогобицький завод»  перебуває 9 пам’яток архітектури місцевого значення та одна нововиявлена пам’ятка археології. Територія солеварні поєднує охоронні зони двох пам’яток національного значення – церкви Святого Юра, занесеної до спадщини ЮНЕСКО, та церкви Воздвиження Чесного Хреста.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,